Önceki gün, Saraykent ve baba ocağı Akdağmadeni ilçelerinde seçim karargâhlarının açılışını gerçekleştiren bağımsız aday Lütfullah Kayalar’a binlerce vatandaş eşlik etti. Kayalar rüzgârını tam anlamıyla burada hissettim diyebilirim.
Öyle ki, bu kalabalığın yankıları Yozgat’a kadar ulaştı.
Kayalar ile Saraykent ilçesine gelenleri şaşırtan bir coşku hâkimdi. Fakat baba ocağı Akdağmadeni’ndeki durum çok daha başkaydı. “Başbakan Kayalar” sloganları ile karşılanması, insanların Kayalar’la bütünleşmesi, duygulu anlara sahne oldu.
Arkasında siyasi parti olmayan, bağımsız bir adayın bu şekilde karşılanmasına alışık değiliz. Daha doğrusu Yozgat buna alışkın değil.
Böyle bir sevgiye şahit olmamıştım.
Daha önce “Bu seçimde Yozgat çok şeylere gebe” diye yazmıştım fakat bu kadar renkli görüntüleri ben de beklemiyordum doğrusu.
Şöyle bir düşünün, sevgi seli içinde kayboluyorsunuz. Kolunuzu birisi tutarken, bir diğeri boynunuza sarılmış, adım dahi atamıyorsunuz. Binlerce kişi arasında kalmışsınız…
Doğrusu, izlerken bile etkileniyor insan.
Kayalar’ın ilçelerine geleceğini duyup, köyden, beldeden koşup gelen binlerce insan... Oraya zorla gelmedikleri veya getirilmedikleri her hallerinden belli oluyordu.
Bu da bize gösteriyor ki Lütfullah Kayalar, kişiliğiyle, yaklaşımıyla ve en önemlisi de yıllar önce getirdiği hizmetlerle unutulmamış bir siyasetçi.
Bireysel olarak çok az insana nasip olacak bir tabloya şahit olduğumuzu söyleyebilirim.
Hatta öyle ki, bu tablo karşısında şaşkınlığından dolayı, elleri titreyen ve fotoğraf çekemeyenler vardı.
Kayalar’ın da gözleri dolmuştu, yaşadığı duygu yüklü dakikalardan dolayı konuşmasına geç başlamak zorunda kaldı. Tek başına yola çıkan bir siyasetçinin ardında böylesine güçlü bir kalabalık bulması tabi ki duygulandırır insanı.
Normalde Kayalar programına göre, Akdağmadeni’nde Cuma namazını kıldıktan sonra seçim karargâhını açacaktı fakat Saraykent’te yoğun ilgiden dolayı uzayan programla birlikte Abdurrahmanlı Köyü’nde Cuma namazı kılıp oradan Akdağmadeni’ne gidiyor ve Akdağmadeni girişinde onlarca araçla karşılanıyor.
Haliyle, Kayalar’ın 45 dakika hesaplanan programı yaklaşık 3 saate sarkıyor…
Velhasılıkelam, Lütfullah Kayalar önceki gün baba ocağındaydı ve “Başbakan Kayalar” sloganlarıyla karşılandı ama milletvekili seçilirse, söylediği gibi Türkiye’nin siyasi tıkanmışlığına çözüm getirecek yeni oluşumun çalışmalarına hız verecek ve merkez sağda gün geçtikçe büyüyen siyasi boşluğu kapatacak bir siyasi partinin temellerini atacaktır.
Yozgatlı için önemli olan, bu yeni oluşumun temellerinin Yozgat’ta atılacak olmasıdır.
Yozgat, neden bir Rize, Konya veya Kayseri olmasın!
Bu konuya ayrıca değineceğim…