ALLAH nasip ederse aramızdan ayrılıp Rahmeti Rahmana kavuşmuş olan arkadaşlarımızı unutmayacağız, Unutturmayacağız! Takdiri ilahidir Mevla her insana bir ömür vermiş. Herkes takdir edilen bu ömrü yaşıyor, vakti tamam olunca da aramızdan ayrılıp ebedi aleme göç ediyorlar. Biz inanıyoruz ki; bu dünya fani, oyalanma ve imtihan dünyası. Biz istesek de istemesek de ölümlü dünyadan göçüp ebedi aleme yolcu olacağız. Önemli olan "Gök Kubbede hoş bir seda bırakabilmektir!" 
Bu manada Yozgatlı  araştırmacı, şair, yazar, gazeteci bir çok arkadaşımızı da ebedi aleme yolcu ettik. Allah rahmet eylesin. Mekanları da cennet olsun. Genel manada hepsine, özel anlamda son dönemde Kaybettiğimiz bizzat tanıdığımız, hak ve hukukumuz geçmiş olduğu şair, yazar, ozan dostlarımıza bir "Vefa Gecesi" düzenleyelim dedik. Arkadaşlarımızla istişare edip böyle bir programın şart oluşunu dile getirdik. Büyük Camiide mevlid de okutabilirdik. Ama istedik ki kendi aramızda onların hayat hikayelerini, anılarını ve şiirlerini de paylaşarak bire bir yad edelim. Yine Kur'an okutalım, dua edelim hem de onların eserleri ile kendilerine olan şükran borcumuzu ödeyelim.
Yozgat Şairler ve Yazar Birliği Derneği'ni 2006 yılın kurmuştuk. O günden bugüne bazı arkadaşlarımızı ebedi aleme uğurladık. Dostluklarımız oldu, birbirimize hakkımız hukukumuz geçti. İstiyoruz ki: onlara olan vefa borcumuzu ödeyelim, onları unutmayalım, unutturmayalım. Hatıraları ve eserleriyle kendi aramızda da olsa yad edip ruhlarına bir Fatiha okuyalım, okutalım inşallah!..Amaç da niyette halisanedir, hayırhahtır. 
Bu vesileyle 19 Ocak 2019 Cumartesi günü Saat 13.30 da Hayri İnal Konağı'nda  Rahmeti Rahmana kavuşmuş olan şair, yazar ve ozan dostlarımız için bir: "Vefa Gecesi" düzenliyoruz. Bu etkinliği Yozgat Şair ve Yazarlar Derneği ile Yozgat Bilim ve Kitap Dostları Derneği olarak birlikte yapmayı planladık. Anma Programı'nın devamında da  farkındalık oluşturma adına topluca  "Kitap Okuma Etkinliği"yapmış olacağız inşallah. Gönül ister ki, bu güzel ve anlamlı birlikteliğimizde dostlarımızı aramızda görelim. Davetimiz ulaşsın ya da ulaşmasın bu yazımızı okuyan hemşehrilerimiz bu mesajımızı davet kabul edip aramıza katılıp bize destek olsunlar. Dostlarımızı bekliyoruz inşallah!
Hayat bir süreç: insan oğlu ömür denilen bu süreci istese de istemese de tamamlıyor ve vakti saati gelince yaşama veda ediyor. Insan istiyor ki: hayatı güzel  mutlu ve huzurlu yaşayabileyim! Ben ölünce insanlar beni hayırla yad edebilsin, arkamdan rahmet okunsun!...Oğul ve uşağın yanı sıra dostları da onu hayırla, rahmetle yad etmesi ve arkasından güzel şeyler anlatıp dua etmesi çok daha önemli ve elzem bir konudur. Hayırla yad edilene, arkasından güzel şeyler konuşulana selam olsun!...Güzel insandı, güzel şeyler yaptı, hayatı da adam gibi yaşadı; Allah gani gani Rahmet eylesin, deniliyorsa ne mutlu o insana!
Evet sözü uzattığımızın farkındayız. Bu düşünceler ışığında Rahmeti Rahmana kavuşmuş olan dostlarımıza vefa borcumuzu ödeyelim dedik. İşte onun için hafta sonu 19 Ocak 2019 Cumartesi günü saat: 13.30'da Hayri İnal Konağı'nda (son dönemlerde aramızdan vefat ederek ayrılmış olan) Yozgatlı şair, yazar, ozan, aşık arkadaşlarımıza bir "Vefa Gecesi" yapacağız. Davetimiz ve duyurumuz bunun içindir. Eş, dost, tüm arkadaşlarımız, hemşehrilerimiz davetlimiz ve onur konuğumuzdur!.. Ayrıca sosyal medya üzerinden de bu davet yapılacaktır... Programın hazırlığını: Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği ile Yozgat Bilim ve Kitap Dostları Derneği  olarak birlikte yapıyoruz katılımınızı bekliyoruz inşallah!