YOZGAT dernek başkanları olarak tanışma, kaynaşma ve bir araya gelme adına yapılan ilk program başarı ile tamamlandı.Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği olarak bizim de katıldığımız bu ilk buluşma Topçu Köyü yakınında bulunan bir lokantada gerçekleşti. Yozgat Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Hakkı Yurtlu ile Vali Yardımcımız Şükrü Çakır'ın da iştirak ettiği "Dernek Başkanları Tanışma ve Kaynaşma Programı" na çok sayıda dernek başkanı ve temsilcisi katıldı.
Bu manada gayretini ve desteğini esirgemeyen Vali Yardımcımız Şükrü Çakır ve Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürümüz Hakkı Yurtlu beyefendilere şükranlarımızı sunuyoruz. Şüphesiz ki, derneklerin kendine has bir programı ve çalışma takvimi vardır. Belirlenen bu alanlarda her dernek yönetimi  kendi faaliyetlerini icra ediyor. Aramızda başarılı çalışma yürüten derneklerimiz de var. 
Ama bizler dedik ki: Herkes kendi çalışmasını tüzüklerinde belirlenen amaç ve faaliyetleri doğrultusunda devam ettirsinler. Ancak birbirimizin faaliyetlerinden haberimiz olsun. Dernek başkanları bir birleriyle tanışıp kaynaşsınlar, kucaklaşsınlar el ve gönül birlikteliği kursunlar. Bir birlerinin faaliyetlerine katılıp destek olsunlar. Bu düşüncemizi İl müdürü ve bazı dernek başkanları ile paylaştık. Olumlu tepkiler aldık. Yozgat Sivil Toplumla İl Müdürümüz Say'ın Hakkı Yurtlu beyin görüş ve desteğini de alıp dernek başkanları olarak böyle bir adım attık. 
Ilk buluşma, tanışma ve kaynaşma bir sohbet buluşmasıydı. 40'ın üzerinde dernek başkanı ve temsilcisi katıldı. Toplantıya katılan başkanların genel kanaati şuydu: " Evet böyle bir buluşmaya hepimizin ihtiyacı var; Bu buluşmalar belirli periyodik aralıklarla artarak devam etmeli " Aynı şehirde yaşıyoruz, aynı şehrin sorunlarını dile getirmeye çalışıyoruz. Toplumun derdiyle hemhal olmak istiyoruz. Karşılaşılan sorunlara çözüm ve çare üretmenin peşindeyiz. O halde ayrımız gayrımız niye olsun? Sorunlarımıza ortak mana da çözüm Üretmek istiyorsak niye birbirimizden haberimiz Olmasın? Herkes kendi faaliyet alanında çalışsın ama, bir de ortak paydamız olsun paylaşmak ve güç birliği yapmak adına!..
Birinci ve ilk buluşmadan herkes mutlu ve memnun kaldı. Ayrılırken kucaklaşma ve yeniden buluşma istediği doğdu. Konuşmalar candan, katılım içten ve sohbet dostçaydı. En azından kimin ne amaçla ve ne yapmaya çalıştığını öğrendik. Faaliyetlerinin farkında olduk. Varlığımızın nedenini tartıştık;  şehrimiz adına başka neler yapabiliriz konusunu değerlendirdik. Bize yardımcı ve destek olan yöneticilerimizin iyi niyet ve çabalarına şahitlik ettik. Bu da bizleri mutlu etti.
Ilk buluşmanın ardından ikinci bir ortak faaliyet daha gündeme geldi. İlimizde yerel basın alanında kısıtlı imkânlarına rağmen fedakarca çalışan arkadaşlarımız var. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ydü. İstedik ki yine ortak bir kararla dernek başkanları olarak guruplar halinde dağılıp basında çalışan arkadaşlarımızın bu mutlu günlerini kutlayalım sevinçlerine ortak olalım ve onları da onura edelim. Öyle de oldu, aynı saatle guruplar halinde yerel basınımızı ziyaret ettik, mutluluklarını paylaştık. Sohbette yerel basının sorunlarını da dinledik. Yine güzel bir birlikteliğe adım attık.
Temenni ederiz ki: dernek başkanlarımızın bu tür birliktelikleri devam etsin. Kaynaşma, kucaklaşma ve güç birlikteliği adına ortak Çalışmalara imza atılsın. Şehrimizdeki dostluk ve kardeşliği, yaşatma ve devam ettirme adına birlikte olalım güçlerimizi birleştirelim. Tabii ki her dernek kendi faaliyetlerini sürdürecek ve bağımsız çalışacak!.. Ancak birbirimizden de haberimiz olsun,  bazen de şehrimiz adına güç birliği yapmış olalım, çıkış noktamız budur!.., Bu konuda etkin destek ve gayretini gördüğümüz vali yardımcımız sayın Şükrü Çakır beyefendiye, Yozgat Sivil Toplumla İlişkiler Il Müdürümüz sayın Hakkı Yurtlu beyefendiye saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah dernek başkanları buluşmalarımız devam edecektir. Bunu canı gönülden istiyor ve temenni ediyoruz.