TÜRK Milletinde vatan SEVDASI bir destandır.  Vatan Kutsal, bu Uğur'da can vermek ise Şehadettir!. Şehitlik ise en yüce bir makam olup Peygamberlere komşu olmak demektir. İnancımıza göre Şehitler Ölmez, makamları da Cennettir. Türk insanı 7 den 70 'e şehadeti  arzu eder. Vatan, bayrak, namus, şeref ve kutsal dini Uğruna en kıymetli Can'ını seve seve vermekten geri durmaz.
Mehmetçiğin de dediği gibi Türk insanı Savaş'a Düğüne gider gibi hazırlanır, bir daha Dönmeyi düşünmez : " Kızıl Elma" yolunda Gül'e oynaya yola koyulur. Dilinde Tekbir: Allah- U Ekber, tek hedefi vardır: şehadete koşmak o yüce mertebeye ulaşmak!  Böyle bir ruhu başka bir millette göremezsiniz. Destanlara Eş tarihimiz vardır. Elhamdüllah bizde kahramanlar Tükenmez!
Evet bu sevda uğrunda Şehitler, gaziler verdik. En son üç Afrin şehidimiz vardı. Rabbim mekanlarını Ali eylesin şehadetlerini mübarek kılsın. İki de Kilis şehidimiz oldu, bunlardan birisi Suriyeli kardeşimiz, diğer ise 84 Yaşında Kilis'li  bir dedemiz...
İşte Sözümüz bu dede üzerine: Terzi Muzaffer Aydemir. PKK ve onun uzantısı PYD teröristlerinin attığı havan topu Kilis'in Tarihi Çalık Camiine isabet ediyor. Burada iki vatandaşımız şehit oluyor, 5 de yaralımız var. Şehidimizin biri 84 yaşındaki Muzaffer Aydemir dedemiz, diğeri Suriyeli bir kardeşimiz. İşin ilginç olanına bakın: Bu dedemiz Muzaffer Aydemir bir gün önce kendisini ziyarete gelenlere: " Bizi de cepheye alsanız da Vatanımız için çarpışarak şehit olabilsek " diyor. Şu duaya bakın ki: Bir gün sonra Mevla ona Allah'ın evinde şehadeti nasip ediyor! Gördünüz mü duayı? Bu ruh Türk'ün Kararlı ve onurlu ruhudur. Demedik mi: Türk Milleti 7 den 70 'e şehadeti arzuluyor " diye!..
84 Yaşındaki bu dedemizin şehadetine ne diyebiliriz ki? Mübarek olsun! Haberlerden okuduğumuz kadarıyla: "Biz de Varız, bizi de ALIN Savaş'a " diyen binlerce belki de milyonlarca vatandaşımız var, var olduğuna inanıyoruz. Korksun, titresin hainler! Bir de başka telden Çalan aydın bozuntuları var. Onlar bu ruhtan nasiplenememiş piyonlardır. Ciddiye almamak Lazım sadece deriz ki:" Bu Vatanın Ekmeğini yeyip Müslüman mahallesinde Salyangoz- domuz satan sapıklar, Gölge etmeyin sizden başka ihsan istemeyiz!"
Son olarak bir mesajımız daha var. Bu savaş nerede cereyan ediyor? Suriye de. Bizim ne işimiz var? Bir, ülke güvenliğimizi sağlamaya çalışıyoruz; iki, Güney sınırımızda bir terör devletinin kurulmasına müsaade etmediğimizi Dünya'ya ilan ediyoruz; üç, Suriyeli Kardeşlerimizin evlerine dönmeleri için orda Güvenli bir bölge açmaya çalışıyoruz!..
Suriyeli kardeşlerimiz yuvalarını Yurtlarını terk edip can güvenliği için çoluk ve Çocuklarıyla ülkemize sığındılar. Başımız gözümüz üstüne... Ancak Kahraman Türk Ordusunun desteği ile Suriyeli gençlerden  Oluşan Özgür Suriye Ordusu orada Vatanı için çarpışıyor, mücadele ediyor. Burda ki kadın- kız, çoluk- çocuk ve malül Yaşlılara diyeceğimiz yok. Lakin genç ve dinamik, sağlam sağlığı yerinde olan Suriyeli kardeşlerimize deriz ki: Buyrun işte onurlu bir cephe açıldı, vatanınızı müdafaaya koşun! Hayır mı diyorlar, kusura bakmayın siz o Toprakları hak etmiyorsunuz o zaman?
Evet biz 84 lük dedemize ve tüm şehitlerimize Allah' dan rahmet gazilerimize de acil şifalar dileriz. Kahraman ordumuza da muzafferiyetler temenni ediyoruz!  Onları Allah korusun!...Rabb'ime Emanet ederiz!