BİZLER yalnız yaşamıyoruz toplum halinde yaşıyoruz. Bugün dünya küçüldü nerede bir olay olsa anında haberimiz oluyor üzülüyoruz, onların dertleriyle de dertleniyoruz. İnsanlık adına söylenecek çok sözümüz var. Bu zulümler, katliamlar devam ederse mazlum insanların dökülen kanları bizleri de boğar bir gün… Kimse bana değmeyen yılan bin yıl yaşasın demesin çünkü bunun bir ucu herkese dokunacaktır!
Zulme dur demenin zalime karşı haykırmanın zamanı değil mi?...Mazlumların ahını kim ne zaman alacak? Dünyanın her yerinde Müslüman kanı akıyor. Müslümanlara, masum insanlara zulmediliyor. İnsanlar Yurtlarından yuvalarından uzaklaştırılıyor sürgün ediliyorlar. Özgür dünya bu zalimliği seyrediyor, ses çıkarmıyor. Silah pazarlama adına dökülen kanlar sömürgeci devletler ne zaman imana, insafa gelecek dersiniz? Hiç ihtimal vermiyoruz, zalimlerin vicdanı titremiyor, insanlık duyguları köreliyor!
Ne derler dinin titriyor, vicdanları taşlaşmış insanlar Canavarlaşmış. Devlet eliyle katliam devam ediyor. Devlet kendi insanına savaş açar mı? Açıyor işte yıllardır kardeşçe yaşayan Suriye halkı kendi yöneticileriyle savaşıyor.  Bazı zavallılar darısı bize diyor, Allah Korusun, Allah akıl izan versin onlara.  Zalim hükümdarlar silahla tankla tüfekle zulmünü devam etmek istiyorlar. Zulüm devam eder mi, asla devam etmez. Rabbim buna müsaade etmez, etmeyecektir inşallah.
Suriye’de akan kan dursun bölge huzura kavuşsun diye mücadele ediyor, şehitler veriyoruz. Akan kan dinecektir elbet, dua etmek , komşu olarak ve Müslüman kardeşler olarak yardımcı olmak durumundayız. Biz de onu yapıyoruz zaten;  Ama  Suriye’ nin bölünmesine ve kuzeyinde bir Kürt devleti- bir terör devleti kurulmasına seyirci kalmayız,  asla müsaade edemeyiz. 
Çünkü bölgede yeni bir çıbanbaşı açılmış olur ki, Türkiye için bu tehlikeli bir gelişmedir. İşin doğrusu şu: İsrail Ortadoğu’ya ABD  eliyle hâkim olmak istiyor. ABD BOP projesi kapsamında bu bölgenin ekonomisine, doğal kaynaklarına göz dikmiş durumda , sömürge devletçikler kurmak istiyorlar, buraların karışmasını ve Müslüman kanının akmasını  özellikle istiyorlar!.
Ortadoğu’ya sahip çıkmaz isek bölgemiz gelecek için çok büyük  gelişmelere gebe kalacaktır ; uyanık olmak ve aktif bir dış politika takip etmek zorundayız. Yöneticilerimiz “kefenimizi giydik hazırız” derken bu felaketin haberini vermeye çalışıyorlar. Burada mücadele eden askerlerimizin ve Özgür Suriye Ordusunun Allah yardımcısı olsun. Rabbim bu kardeşlerimize huzur ve güven nasip etsin, başında ki zalimlere de insaf ve vicdan nasip eylesin!  
Doğu Türkistan, Bosna Hersek, Kırım, Irak, Afganistan, Miammar da katliam hiç bitmedi. Ezeli düşmanlarımız bu kardeşlerimizi her dönemde sindirmek baskı altında tutmak için akıl almaz işkencelere, baskılara maruz bırakıyorlar.. Zalimlerin zumlu devam edemez, etmemeli  buna inanıyoruz amma, bunu seyreden hür dünyanın  duyarsızlığını kınıyoruz. Bu zalimleri seyreden tüm devlet adamlarına da beddua ediyoruz.
İnsanların dini, ırkı, cinsi, vatanı farklı olabilir. Bu farklılık kimseye üstünlük getirmez. İnsan olarak bu zulümlerden utanç duymamız gerekir. Vicdan ve insaf sahibi insanlar olarak bizlerin utanması, uyanması ve mücadele etmesi çok önemlidir. Uyanık olmak,  zulümleri kınamak ve mazlumlar için dua da bulunmak ve zalimlerle mücadele etmek insan olmanın gerğidir. Bu bir insanlık vazifesidir. Allah bunun hesabını bizlerden soracaktır…
Zalimlerle masum insanları baş başa bırakmak ve zulümlerine seyirci kalmak bizi sorumluluktan kurtaramaz. Duyarsız dünya bu olayları da seyrediyor! Sadece ırkı ve dini farklı diye insanlar ne kadar canavarlaşıyor.  Sırtlan sürülerinin, yamyamların köpekleşmesi gibi!… Zalim devlet adamlarını koruyan, onları seyreden hür dünya bu zulme ortak değil midir?  Gün gelecek zulmünüz de, saltanatınız da başınıza çalınacak, sonunuz aynen Firavunların sonu gibi olacak!...