Bugün özgürlükten bahseden bir çok kalburüstü ülkenin dünya coğrafyasında hegomanyasına aldığı yüzlerce milletin olduğunu hepimiz biliyoruz herhalde. Okyanusta tanımadığımız adaların adlarının altında ya Fr. Yazıyor, ya ing. Yazıyor ya Por. Yazıyor vs. vs.
Hani bazı uyanık esnaflar olur ya.. gariban vatandaşa piyasa fiyatının iki katına satar bir de başka kimseye deme  senin için özel bir fiyat Allah razı olsun de yeter diye. O da bir sürü dua ederek adamın adaletini, asaletini, gönlünün bolluğunu anlatır gezer. Bu gün içinde bulunduğumuz bazı diretmeler karşısında da sanki öyle pozisyonlardaymışız gibi geliyor bana. Eksilerimizden bahseden ülkelerin binlerce eksisi olduğu, adaletten, faziletten bahsedenlerin bu konuyla hiç alakalarının olmadığını tarih apaçık ortaya koyuyor.
Havayı kirletenlerin, endüstriyel atıklarıyla doğayı  katledenlerin, nükleer denemelerle dünyayı tehdit edenlerin yine onlar olduğunu bilmiyor muyuz. Zavallı ülkelerin etnik azınlıklarına silah satarak kavgalarını kızıştırdıklarını, binlerce çocuğun, annenin, babanın yetim kalmasına sebebiyet verdiklerini de biliyoruz.
İşte benim tahammül edemediğim durumlarda burada başlıyor ya.. Hala insan haklarından, adaletten, barıştan, demokrasiden bahsedip kimseye söz hakkı bile vermiyorlar. Türk milletinin iç ve dış politikası zaten bellidir. Yurtta barış, cihanda barış, bunu da Türkiye Cumhuriyeti kuruldu kurulalı uyguluyoruz. Peki daha neden bahse konu ülkeler bizi köşeye sıkıştırmak istiyorlar.
Son günlerde aramızdaki art niyetli insanların milli ve manevi değerlerimize yaptıkları saygısızlıklara şahit oluyoruz. Ama bereket versin artık insanımız akıllı ve sağduyulu olduğu iç,in bu gibi provakasyonlara taviz vermiyor ve istikrarlı güzergahında emin adımlarla ilerliyor.
Dünya ne zaman onurlu Türk siyasetinin güvenirliğini örnek alır, bizim gibi vicdanlı, merhametli, adaletli, faziletli ve onurlu davranırsa barış ve kardeşlikte o zaman yerleşecektir. Özde, sözde ve işte bir olan bu zihniyetimiz ise inşallah vicdansız ülkelerin ruhlarına zemim oluşturacaktır.