Yapılan son açıklamaya göre devletin yetkilendirmiş olduğu kurum, araçların 2023 yılı içinde kaç liradan muayene edileceğini duyurdu.

Aracı olan vatandaşlar araçlarını devletin belirlediği zaman içinde muayene etmezse yeni bir ceza da ödemek zorunda kalacaklar.

Yeni fiyatlarla birlikte araç sahipleri, bu zorunlu kontrolleri araç tiplerine göre belirlenen ücretler ile gerçekleştirebilecek.

Hafif Araçlar ve İki Tekerlekli Taşıtlar: Traktör, Motosiklet, Motorlu Bisikletler için belirlenen ücret: 575,84 TL. • Hafif Ticari ve Binek Araçlar: Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Römork, Yarı Römork, Arazi Taşıtı için 1130,44 TL.

Ağır Vasıta: Tır, Otobüs, Kamyon, Çekici için muayene ücreti: 1528,10 TL.

Araç muayene tarihini unutmanın maliyeti değişti! Eski yüzde 5'lik oranla hesaplanan gecikme cezaları, 12 Mart 2023'te yürürlüğe giren yeni kanunla yüzde 0,75'e indirildi.

2023 yılı için de araç muayene ücretleri Ulaştırma bakanlığı ve TÜVTÜRK tarafından belirlendi. Araç sahipleri kendi araç tiplerine göre değişen ücretleri ödeyerek araçlarını muayene ettirebilirler.

Dolar/TL fiyatı son dakika 08 Mayıs 2024 Dolar ne kadar oldu? Euro kaç TL? Dolar/TL fiyatı son dakika 08 Mayıs 2024 Dolar ne kadar oldu? Euro kaç TL?

MUAYENE ÜCRETLERİ NE KADAR?

• Hafif Araçlar ve İki Tekerlekli Taşıtlar:  Traktör, Motosiklet, Motorlu Bisikletler için belirlenen ücret: 575,84 TL.

• Hafif Ticari ve Binek Araçlar:  Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Römork, Yarı Römork, Arazi Taşıtı için 1130,44 TL.

• Ağır Vasıta:  Tır, Otobüs, Kamyon, Çekici için muayene ücreti: 1528,10 TL.

Haber Merkezi

Editör: Duygucan Baloğlu