YOZGAT'ın tanıtımın için Yozgat valiliği ve Il Kültür Turizm Müdürlüğü ciddi bir adıma imza atıyor. İlimizin tarihi ve  kültürel Değerlerini Tanıtımı adına yapılan bu çabayı önemsiyor ve takdirle karşıladığımızı ifade ediyoruz. Yerinde ve önemli bir adım atılmıştır.
    Karen ASA Uluslararası Danışmanlık Şirketi tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Turfest Bulmaca Gezisi’  için yarışmacılar Cumartesi günü akşam saat 19.00’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde salonunda bir toplantı ile bilgilendirilmiştir.
    Bulmaca Gezisi için sanatçılar, saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak yarışmanın startı verildi.  Bulmaca Gezisi' için 10 adet gizli istasyon belirlendi ve yarışmacılar, kendilerine verilen bulmaca zarflarındaki şifreleri çözerek bu 10 istasyonu bulmak için çaba sarfetti.  
    Yozgat'ın tanıtım faaliyeti  ile ilgili açıklamada bulunan  İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Halıcı, "Yozgat'ın tarihi ve turistik değerlerini hem ulusal hem yerel medyada bilinir hale gelmesi için yapmış olduğumuz çok farklı bir etkinlik. Bunun örneklerini daha önce birkaç yerde gördük ve Yozgat’ta da uygulamak istedik. Sayın Valimiz de bize destek oldu. Bulmaca Gezisi, yeni tanıtım anlayışında çok farklı bir noktaya oturacak” dedi.
    Hollywood yıldızlarından Yeşilçam yıldızlarına kadar tiyatro ve sanat camiasının tanınmış birçok isminin Bulmaca Gezisine katılımı Yozgat' ta memnuniyetle karşılandı. Uluslararası tanıtım açısından  ciddi ve seviyeli bir tanıtım faaliyeti olarak değerlendirildi. Tanınmış ve ünlü sanatçılarla, sinema yıldızlarıyla yapılan bu tanıtım faaliyeti  bir başlangıç olacak ve devamı edecektir inşallah.
    Tanıtıma faaliyeti için ilimize gelen ünlüler: "Tuncay Beyazıt (tiyatro oyuncusu), Wilma Elles (sinema ve dizi oyuncusu), Ünal Gümüş (sinema oyuncusu), Hollywood yıldızları Jesus Sans ve Pierre de Lut" gibi tiyatro ve sinema camiasının yakınen bildiği ünlüler.
    Yozgat'ın bu Tür ulusal ve uluslararası tanıtıma ihtiyacı var. Il Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün Yozgat Valiliği ile birlikte organize ettiği bulmaca tanıtımı faaliyeti ciddiye alınıp alkışlanması gereken bir etkinlik olmuştur. Gönül arzu eder ki bu Tür tanıtım faaliyetlerine hız verilsin ve sayısı artırılsın.
    Bulmaca Gezisi guruplar halinde devam edip Tarihi Sarıkaya Kaplıcalarında noktalanacak. Tanıtım faaliyetinin Ödül töreni  ise Sarıkaya ilçesinde bulunan 2 bin yıllık tarihe sahip Roma Hamamı’ ın da gerçekleştirilecek.
    Takdir ettiğimiz ve alkışladığımız bu tanıtım faaliyetine emeği geçen tüm Kurumlarımızı canı gönülden tebrik ediyor kutluyoruz. Yozgat'ın bu türlü ciddi tanıtımlara ihtiyacı var inşallah devamı gelir. Emeğinize yüreğinize sağlık değerli dostlar..