YOZGAT'a bir televizyon kanalı şart dedik. Sözümüzden vazgeçtik mi? Hayır! Halen bu talebimizin zaruretini hissediyoruz. YİMPAŞ yönetimi bir hata da yaptı, iki televizyon kanalını da ölüme terk etti; bu Yozgat'a yapılmış en kötü bir vefasızlıktı. Bu hatayı yapmasaydılar, Yozgat şimdi bu eksikliği hissetmeyecekti. YİMPAŞ'ın çıkışı muhteşemdi, ama çöküşü de bir o kadar felaket oldu...Bu hesap- vebal nasıl kapanır o da: Allah'la kendi aralarında bir şey. Böylesi bir çöküşün vebalini kimse taşıyamaz. Yara derin de: Neyse konumuz şimdilik bu değil. 
Televizyon bir şehrin gören gözü, işiten kulağı ve gür yankılanan sesidir. Bir şehir için elzem midir? Hiç şüphesiz de elzem ve zarurettir. Birilerinin ortaya çıkıp bu babayiğitliğe ön ayak olması gerekiyor. Bu işi ( Erdoğan Akdağ, Bilal Şahin gibi) iş adamlarımızdan bekliyoruz ama, Yozgatlı bir müteşebbis ya da Yozgat Dernekler Federasyonlarımız işe öncülük edebilirler, daha doğrusu öncülük etmelidirler.w
İkinci bir alternatif Belediye başkanlarımız ve il Yöneticileri, Esnaf Oda Başkanlarımız ilk kıvılcımı tutuşturabilirler (Tutuşturmaları da uygun olur) Ekonomik gideri fazladır, bu kanaati taşıyoruz, ancak kültür sanata ve Şehre  sunacağı hizmet tartışılamaz. Bir şehrin gözü, kulağı ve sesi kısılmış ve kapatılmıştır. Böyle bir çaresizliği kabullenmeye gönlüm asla rıza göstermiyor. Hemşehrilerimizin bunu bilmesini isterim.
Yozgat'ta kurulacak bir televizyon Şirketine Yozgat halkının katkısı olabilir mi? Olacağı kanaatindeyim, güvenilir, ciddi bir ekiple başlanırsa sanırım devamı gelecektir. Halkımızın küçük birikim ve ortaklığı ile kurulup destek talep edilebilir. Kara yönelik  değil, hizmete yönelik  bir çaba olmalıdır. Ulusal bazda yayın yapacağı için çevre il ve ilçelerden, büyük firmalardan  da reklam alması kolay olacaktır diye düşünüyorum.
İzlediğimiz kadarıyla bir çok Şehrin ulusal anlamda yayın yapan kanalları var, bazı ilçelerimizin dahi ulusal anlamda yayın yapan televizyonları var. Yozgat bu ihtiyacı derinden hissediyor. Bayrak TV ve RTV 66 Televizyonlarında çalışan deneyimli, gayretli fedakar arkadaşlarımız vardı, bu çocuklar dağılıp gittiler. Yazık ettik o yavrularımıza: En az 10 -15 yıl buralara emek verdiler, ALIN teri döktüler, biz ne yaptık bir çırpıda sildik, yok ettik onları, bunun vebalini taşıyabilir misiniz?
Yozgat'a bir televizyon kanalı kurmak çok mu zor? Ben zor olduğuna  düşünmüyorum, sadece kimse üzerine alınmak istemiyor! Farzedin ki 25- milyona mal olur? Yozgat bu rakamı çıkaramaz mı dersiniz? Bu rakamı çıkaracak en az 20- 25 Yozgatlı zengin hemşehrimiz var olduğuna inanıyorum. Birisi öncülük etsin gerisini imece usulü ile tamamlarız diyorum inanın bana.. Temele ilk harcı koyacak dürüst, güvenilir, yiğit bir Yozgatlı aranıyor o kadar!...
Özellikle, belediye başkanlarımıza, il ilçe yöneticilerimize, esnaf oda başkanlarımıza ve Yozgat Dernekler Federasyon temsilcilerine hasseten bu konuyu düşünmelerini, değerlendirmelerini ve masaya yaptırmalarını istirham ediyoruz. Yozgat için, Yozgat halkı için , doğup büyüdüğünüz bu şehre sahip çıkma adına böyle bir çabanın temeline harç atmanızı bekliyoruz. Sen ben yok, Yozgat ve Yozgat halkı var: Yer altı ve yer üstü doğal güzellikleriyle, yaylaları  ve kaplıcalarıyla Yozgat'ın tanıtımı, Yozgat'ın kalkınması gelişmesi ve kültürel zenginliğinin gelecek nesillere aktarılması için gelin: yüreklice  ve fedakarca bu taşın altına elimizi hep birlikte koyalım!..