“ Yıllar sonra 'Türkiye Okuyor' kampanyasına 'Okuyar' diyerek yüzde yüz katkı yapmak adına Şebinkarahisar'ın Köprübaşı'nda Proje çalışması olarak özenle  hazırlayıp okurların faydasına sunduğum Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası'nın Yozgat ve İlçeleri'nde tanıtımını gerçekleştirecek bir tanıtım turizm kültür sanat elçisi ararken yeni bir isimle tanıştım Yozgat meydanlarında...  Eğitimci Şair Yazar Gazeteci Ahmet Sargın  meslektaşımı buldum
Kapsama alanında özellikleri ve güzellikleriyle Yozgat ve İlçeleri de bulunan Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası'nın tanıtımı sırasında çok özel heyecan duyduğunu hissettim Ahmet Sargın'ın. Bu sıcak ve samimi ilginin;  tasarımını  tamamlayıp, gelecek nesillere aktarmak için hazırladığı Ahmet Sargın imzalı Yozgat Sevdası ile irtibatlı olduğunu anladım derinlemesine konuştukça….
Binlerce çoğalttırarak şiir şöleni süresince  şiir sevenlere Türkiye Sevdası armağanı olarak verdiğimiz Ahmet Sargın imzalı  meşhur Sürmeli şiirine, Belediye Başkanı Yusuf Başer'in ve  bazı İl müdürlerinin resimlerine Türkiye Sevdası'nın tanıtım sayfalarında yer verdik övünçle..
Yozgatlı Şairler Şiir Yorumcuları ve Yazarlar Birliği Başkanı Eğitimci Şair Yazar Gazeteci Ahmet Sargın'dan  Uluslararası Yozgat Sürmeli Festivali Şiir Şöleni için protokol daveti alınca gönül dostluğumuz daha da sağlamlaştı, daha anlamlı oldu.
Zaten emindim. Şahittim. Eğitimci Şair Yazar Gazeteci Ahmet Sargın'ın sadece Yozgat merkezinde, meydan cadde sokak mahalle ve köylerinde değil İlçeleri'nde de tanındığı sevilip sayıldığını biliyorduk.
Uluslararası Yozgat Sürmeli Festivali Şiir Şöleni  ile ilgili etkinlikler kapsamında Valilik ve Belediyenin ortaklaşa gerçekleştirdiği programlarda Ahmet Sargın'ın Yozgat Sevdası ile  üstlendiği görevleri nasıl başarıyla ve alnının akıyla    tamamladığına bizzat yakından gözlemleyerek şahit olduk.       
Yozgat Beylerine yakışan kalıcı hizmetleriyle,  örnek  özverili özel yetenekli şiirli ve şuurlu eylemleri ve davranışlarıyla defalarca ispatlamıştı kendini Ahmet Sargın. Öğrencileri de saygı ile belirtiyorlardı bağlılıklarını. 30- 40 Kişilik sanatçı topluluğu ile ilgilenirken 30- 40 bin duyarlı bir saygın topluluğu ile  ilgileniyormuş gibi heyecanlanıyordu Yozgat Sevdası'nı tüm özellikleriyle aksettirircesine.
Kapalı ve Açık ortamlarda birçok yerde geceli gündüzlü beraberliğimiz oldu Ahmet Sargın ile. Tüm Yozgatlıların huzurunda adeta test ettik, sınavdan geçirdik Ahmet Sargın'ı… Bütün Yozgatlılardan vekâletname almış gibi temsil ediyordu. Yozgat Sevdası ile Yozgat'ı ve Yozgatlıları. '' Yediğin ekmek helal olsun!'' dedirtircesine.          
Yozgatlı duruşu ve Atatürk'ün özdeyişlerinde ifadesini  bulan sanatçı tarifine uygun saygın davranışlarıyla adeta gözlerimizi yaşarttı. Gönül dostumuz meslektaşımız Ahmet Sargın.
Bilinenleri tekrar ederek sözü uzatmayacağım. Yozgat ve İlçeleri'nin özellikleri ve güzellikleriyle Yozgatlı âşıklar ozanlar, şairler, şiir yorumcuları bestekârlar saz ve ses sanatçıları gibi yakından ilgilenirken tanıdım Ahmet Sargın'ı… Halk önderi Halk bilimcisi olarak gördüğümüz Eğitimci Şair Yazar Gazeteci Ahmet Sargın için methiyelerin ve bu yazılanların asla yeterli olmadığına inanıyoruz. Yozgat Sevdası için yoğun emek sarf ederken, bazı durumlarda işi bitince de  haydi  ''teşekkürler git güle güle!'' denilerek sırtı sıvazlanıp kapının önüne kadar yolcu edilecek bir isim değildir Ahmet Sargın…
Yozgat ve İlçelerinin tanıtım Turizm Kültür Sanat etkinliklerinde en ön saflarda yer alacak, millet devlet kaynaşmasında gönül köprüsü  vazifesi görecek bir öncü olarak görülmeli  Yozgat'a, Yozgatlılara 25- 30 sene daha hizmet etmesine zemin oluşturulmalıdır.      
Sadece Yozgat ve İlçelerinde değil; birçok il ve ilçede de  etkin hizmetleri ve Yozgat Sevdası ile tanınan takdir ve takip edilen bir önemli isimdir Eğitimci  Şair Yazar Gazeteci Ahmet Sargın… 
Mevcut durumlar göz önüne alındığında Ahmet Sargın'lara çok ihtiyacımız var ve daha çok ihtiyaç olacak. Tüm Yozgatlılar ile paylaşarak, severek, üreterek çoğalarak hayata geçireceğimiz Yozgat güzelliğinde ve Yozgatlılar saygınlığında nice sağlıklı günlere,  Saygılarımla.. “
Hikmet OKUYAR –
SÜŞİYAD Başkanı/ -ŞEBİNKARAHİSAR