Yozgat'ta olsun, Yozgat dışında olsun, Yozgat'ı seven, Yozgat'a gönül veren insanlarla birlikte hareket etmek zorundayız. Yozgat'ın buna ihtiyacı vardır..
Yozgatlı kendi şehrine sahip çıkmak zorunda bunun başkaca yolu yok!..
Yozgat'ın en ciddi  sorunu yatırım- ekonomi ve işsizlik.  Hayat pahalılığı ekonomik sorunları gündeme getiriyor. Ailelerde yaşanılan işsizlik, geçim sıkıntısını artırıyor. Yozgatlı bu sıkıntıyı her zaman iliklerinde hissediyor.
Yozgat'a yatırım yapabilecek iş adamlarını, girişimci dostlarımızı aradık. Ne yazık ki, bu güne kadar ciddi manada bir yatırımcıyı Yozgat’a getiremedik.
Ferdi ve küçük çaplı yatırımlar da Yozgat'taki işsizliğe çare olmadı. Geçim sıkıntısı yaşayan ve işsizlikle mücadele eden Yozgatlı hemşerilerimiz iş arama ümidiyle diğer  illere göç edip Yozgat'ı terk ettiler. Yozgat sürekli göç verdi.
Büyük şehirlere ve yurt dışına giden Yozgatlılar maalesef işçi-memur olarak kaldılar ve tekrar bu ile dönmekte zorluk yaşadılar. Nedeni belli herkes doğduğu yerde değil doyduğu yerde yaşamak zorunda kalıyor.
Bizim tek umudumuz Yozgat'a yatırımcıyı getirebilmek. Yozgat ekonomisini  ciddi manada canlandırmak. Son dönemde gelen şeker fabrikaları ve Çanakkale Seramik  fabrikalarının Yozgat'a açılması yeni bir umut oldu denebilir..
Gönül istiyor ki, şehir merkezine, organize sanayine ve ilçelere kurulacak yeni işyerleri ile Yozgat'ın ekonomisine bir canlılık getirelim, işsizimiz kalmasın, insanımızın karnı doysun. Ancak bu  Yozgatlı için umut olmaktan öte gitmiyor.
Yatırımcıların Yozgat’a  davet edilmesi gerekiyor. Yozgat'ta yatırım alanları çok, kavgadan anarşiden uzak, sakin-sessiz bir ilimiz var. Biz diyoruz ki: Yozgat yatırıma oldukça müsait bir il, buyurun gelin, Yozgat'a yatırım yapın.
Birilerinin anlattığı gibi değil Yozgat! Yozgat'ta işçi ücretleri de düşük, bina-arsa fiyatları da uygun, yeter ki, yatırımcılar bölgemize gelip şehrimizde araştırma, inceleme yapabilsinler.
Yer altı ve yer üstü kaynakları itibariyle zengin bir  bölgede yaşıyoruz. Bu manada  Yozgat aynı zenginliği taşıyor. Madenleri; tarımı, hayvancılığı, sebze ve meyve üretimi nedeniyle bakire bir il konumundadır. Yatırıma, üretime müsait zengin kaynaklarımız vardır. Seracılık yapabileceğiniz güzellikte ilçelerimiz vardır.
Yerköy-Sekili Ovası, Sorgun, Sarıkaya, Boğazlıyan, Saraykent ovaları, Çekerek, Aydıncık, Akdağ yaylaları sizleri bekliyor. Mineral değeri yüksek sıcak suları yatırımcıya davetiye çıkartıyor.
Kazankaya Kanyonu, Karanı Dere Vadisi, Çekerek-Aydıncık Yaylaları avcılık ve doğacılık turizmi için oldukça müsait alanlar. Yozgat, tarihi, turizmi, doğa güzellikleri ile kendini tanıtması gereken bir il diye düşünüyoruz.
“ Yozgatlı kendi şehrine sahip çık”  diyoruz. Siyasetçisi, bürokratı, devlet adamı, işadamları yetiştiren bu il, ne yazık ki, ekonomik manada yüzü gülmeyen bir il konumundadır.
Yatırımcı eksik, iş alanları eksik, Yozgat’ın tanıtımı eksik; Yatırımcıyı iş adamını Yozgat’a çekmek zorundayız. Yozgat yatırım alanı olarak desteklenmelidir. Devlet yatırımlarına, devlet desteğine ihtiyacımız vardır. Çünkü Yozgat’ta devletin ciddi bir yatırımı yoktur.
Yozgat’ta kazanıp doğuda harcanmasına karşıyız. Bölücülüğün prim gördüğü devlette bu anlayış kanımıza dokunmaktadır. Yozgat neden geri kalsın? Yozgat neden sahipsiz kalsın..Sahibi var bu memleketin diyorsanız buyurun o zaman memleketinize sahip çıkın arkadaş…Yozgat ekonomisi can çekiştirmekte, Yozgat siyasetçisi rahat halkın derdinden uzak, iş yok, yatırım yok, para yok gelişme yok!..Ne olacak bu memleketin hali?