SON nüfus sayımına göre Yozgat’tan göç devam ediyor. Neden göçüyoruz, ya da Yozgatlı neden kaçıyor bu şehirden diye ciddi bir tahlil, araştırma- soruşturma yaptık mı? Bunu gündemimize alıp tartıştık mı? Masaya yatırım göçü önlemek için önerilerde bulunduk mu? Cevap bulması gereken sorular bunlar… Kimseyi suçlamak amacında değiliz, ama herkesin bir kusuru, ihmali var bu konuda…
Yozgatlı iş adamı, tüccarı, sermaye sahipleri maalesef kendi memleketine sahip çıkmadılar. İş dünyamızın STK’ları, odaları da Yozgat esnafına ve tüccarına örnek teşkil edebilecek ticari ortaklık birlikteliklerini gerçekleştiremediler. STK Başkanlarını önemsiyoruz, çalışmalarını yeterli bulduğumuzu söyleyemiyoruz. Hepsi yeniden güven tazeliyor ama oralarda bir yenilenme değişiklik yok… Bunlar Yozgat için ne çaba sarf ediyorlar diye sormak zorundayız. Kendilerini neden sorguya çekmiyorlar? 
Yozgat nüfusunun bir milyona yakın bölümü ülkenin değişik yerlerinde ikamet eden hemşerilerimizden oluşuyor. Göç tercihlerinde ise Başkent Ankara ilk sırada yer alıyor. Genellikle Kırşehirlilerin tercih ettiği Yozgat’ta ağırlıklı olarak Kayseri, Çorum, Tokat, Ankara, Kırıkkale ve Nevşehirli vatandaşların ikamet ettiği görüldü. Ancak bu nüfusun büyük çoğunluğunun memurlardan oluşması, Yozgat’ın neden tercih edildiği sorusunu da cevaplamış oldu. Son dönemlerde sağlık, eğitim ve altyapı hizmetleri bakımından eksiklikleri az da olsa çözümlenmesine rağmen çevre illerin çok çok gerisinde kalması, Yozgat’ı fazlasıyla gündeme taşımıştır
Göçün en önemli nedeni Yozgat’ta “istihdam” yani iş alanlarının yetersizliğidir. Hepimizin bildiği gibi, Yozgatlı yıllar yılı Yozgat’ta iş bulabilme sorunuyla iç içe yaşamaktadır. Devlet, Yozgat’a yeterince istihdama yönelik yatırım yapmamıştır. İş alanına üretim merkezlerine, istihdama fazlasıyla ihtiyacımız vardır. Kafa yorulması gereken konulardan birisi budur. Yozgat’ın esnafı, tüccarı, zengini, işadamı, girişimcisi, iş dünyamızın malum odaları, sermayedarları ya da tasarruf sahipleri neden bir araya gelip istihdama yönelik üretim tesisleri veya fabrikalar kurmamışlardır?           
Bir milyondan fazla insanı başka illerde yaşayan Yozgat’ın dışa göç vermemesi için iş sahalarının çoğalması gerekiyor. Sağlık, eğitim, istihdam, teşvik gibi ana nedenlerin giderilmesi gerekiyor. Yozgat’ ta devlet yatırımlarının önünün açılması, ciddi büyük ortaklıkların kurulması, Yozgatlı zenginlerin doğduğu şehre sahip çıkması zorunluluk arz ediyor. Hepsinden önemlisi Yozgat’ta göçün nedenleri masaya yatırılarak gereken tedbirlerin acilen uygulamaya konulması gerekmez mi?
Şehirde ciddi bir plansızlık söz konusu, bu şehrin yeni imar alanlarına ihtiyacı vardır. Ufkunun açılması gereken iki güzergâh var. Birisi Üniversite, Hızlı Tren- Divanlı- Topçu istikametidir. Diğeri ise Çalatlı Sorgun istikameti. Bu alana inşallah hava alanı yapılacak, temennimiz bir an önce tamamlanması...Modern bir Yozgat inşa etmek ve şehrin ufkunu açmak zorundayız.
Üniversite Şehri olabildik mi? Henüz değil, Üniversite şehri yolunda hızla ilerlemek zorundayız. Bozok Üniversitesinin bu anlamda üzerine düşeni yapması ve hızlı bir gelişme kaydetmesi şart. Yozgat halkı ile diyalogun sağlanması, yapılaşmanın hızlandırılması ve bilimsel araştırmalarla adından söz ettirmesi gerekiyor. Ayrıca Üniversite Hastanesinin aktif, tam kapasite ve bütün bölümleri ile çalışmaya devam etmesini temenni ediyoruz.
Raylı sistemi Yozgat için önemsiyoruz; Şehir Hastanesinden Üniversiteye kadar devam etmesi gerekecek olan raylı istem çalışması hızlandırılmalıdır. Yozgat’a kurulmasını istediğimiz bir televizyona hız verilmeli diliyoruz.  Yozgat Sorgun alanına üretim ve yatırım anlamında yeni tesisler kurulması için çalışmalar yürütülmeli, toptan gıda ve sebze depolama tesisleri kurulmalı, nohut, mercimek türü kuru gıda paketleme tesisleri oluşturulmalı. Ayrıca kaplıcalarımıza yapılacak modern tesislerle kaplıca turizme canlandırılmalı, tarım alanlarında sulu tarıma ve modern hayvancılığa geçilmelidir.Bunlar alınabilecek önemli tedbirler arsındadır…