YAKLAŞIK 254 milyon TL proje bedeli ile Yozgat’a yılda 2 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitede bir havalimanı tasarlandı ve hafta sonu temel atma töreni yapıldı. Temel atma törenine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Yozgat milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı. Kababel Köyü yakınlarında atılan havalimanı temel atma törenine Yozgat’tan da çok sayıda vatandaşımız katılarak bu sevince ortak oldular.
Yozgat Havalimanı 2 bin 600 metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde pisti olacak. 300 metre uzunluğunda 25 metre eninde bir apronu olacak, bu apron 5 tane  orta boy 4 tane de büyük boy uçağa sahiplik yapabilecek. Üst yapı tesislerinin ihalesini yapıp bu yılsonu itibariyle ihalesi tamamlanıp temeli atılacak ve Yozgat Havalimanın 2020 yılı sonunda hizmete açılması hedeflenecek…
Bozok Üniversitesi, Hızlı Tren ve Yozgat Havalimanı projesi küçümsenecek bir yatırım ve hizmet değildir amenna!.. Bu hizmeti de asla küçümsemiyor, önemsiyoruz. Yozgat’ın gelişmesi kalkınması ve Yozgat ekonomisinin canlandırılması adına önemli buluyoruz. Yozgat ve Yozgatlı bunları hak ediyor mu? Fazlasıyla…  Şüphesiz ki: daha fazlasını hak ediyor desem bana kızmazsınız heralde? Neden demeyin nedenini siz benden çok daha iyi tahmin edebiliyorsunuzdur.
Yozgat’ın mahrum edildiğini, devlet yatırımlarının yetersiz kaldığını, işsizliğin yüksek  ve ekonominin oldukça düşük seviyede seyrettiğini söylesem bana katılır mısınız? Yozgat’tan göçün nedenlerini araştırdığınız da bu cevap size her şeyi ayan beyan izah edecektir. Tamam hay hay yarayı daha fazla deşmeyelim dersiniz. Haklısınız Ak Parti Yozgat için çaba sarfediyor, hayallerimizi gerçekleştirmeye çalışıyor. Maddi manada devlet desteğinin yeterli olduğunu da vurgulayabilirsiniz.. Yapılanları önemsiz ve küçük görmüyor emeği geçenlerden Allah Razı olsun diyoruz.
Diyebileceğimiz bir şey daha var: Bozok Üniversitesi hedeflenen doğrultuda ilerliyor; Hızlı Tren Projesi Yozgat’ın 40 yıllık hayali idi. Bizleri çok;  ama çok sevindirdi. Ancak çalışmaların yavaş ilerleyişi ve Anakara- Sivas- Erzurum arasının oldukça geç kalışı bu hayalimizi yok etmeye başladı. Ne zaman? Hani nerde demeye başladı Yozgatlı? Diyeceksiniz ki bu işler hemen olmuyor. Ben göremeyeceğim ama torunum görecek? Bu da beni tatmin etmiyor…Ya Nasip diyorum!..Ölmeden görebilecek miyim?
Yozgat Havalimanı 2020 sonu itibariye bitecek: Güzel bir vaat; güzel bir hayal!..İnşallah diyelim. İnşallah Hızlı Tren Projesinin akıbetine uğramaz. Ancak Yozgat Havalimanı üzerinde durursak ve takipçisi olursak, Sayın Bakanımız ve milletvekillerimiz takip ederlerse en kısa zamanda tamamlanır ve hizmete girer. Yoksa vaatler uzayıp gider, bizim için de havalimanı hayal olarak kalır. Öyleyse Sayın Bakanımıza ve milletvekillerimize çok şey düşüyor ciddi manada bunların takipçisi olmak.
Hizmetleri küçümseyenlerden ve yapılanları görmemezlikten gelenlerden de değiliz. Çünkü biz siyasi düşünmüyor, memleketimizi düşünüyoruz. Hizmet edenlerden Allah Razı olsun. Sadece diyoruz ki işlerin ve yatırımların takipçisi olalım sözde kalmasın ve bir an önce hizmete açılsın, hayalimiz olarak kalmasın.
İzninizle bir not daha düşmek istiyorum: Seçimleri bahane ederek ülkemize top yekun saldıran hainler var. Mehmetçiklerimiz Kandil Dağı eteklerinde. Davamız ülke ve millet davası, siyasi tercihler çok da önemli değil. Ama ülkenin bekası ve geleceği söz konusu olunca birlik olur ayağa kalkarız. Bu ülke sahipsiz değildir. Kapalı kapılar ardından ihanet planları çevirip devlete ve millete tuzak kuranları bu millet asla affetmeyecektir. Kasaların ağzı açılmış, sinsi planlar yapılmış, devlete ve millete karşı top yekun bir savaş açılmıştır. Hedef Türkiye’dir, hedef bu milletin geleceğidir. Bu ihanete ve bu ihanete çanak tutanlara deriz ki: Siz Türk Milletini tanımıyorsunuz!...Bu millet kendine ihanet edenleri asla unutmaz…Görevler geçici devlet bakidir?