Sarıkaya'da farkındalık etkinliği! Sarıkaya'da farkındalık etkinliği!

Eğitime Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, İl Müdür Yardımcısı Musa Saydam, İl Müdürlüğü personeli ve Aile Eğitim Programı eğiticileri katıldı.

Etkili iletişim eğitimi1

Eğitim sonrasında konuşan İl Müdürü Abdullah Neşeli, ‘’Sosyal hizmet insan ile doğrudan etkileşim içerisinde olan bir mesleki disiplindir. Bu durum iletişim kavramını mesleki açıdan daha önemli hale getirmektedir. Sosyal hizmet uzmanın insanlarda istenilen davranış değişikliğini sağlayabilmesi için iyi bir iletişim uzmanı olmalıdır. Sosyal hizmet uzmanının müracaatçı ile etkili bir iletişim kurabilmesi için iletişime ilişkin temel kavramları bilmesi ve uygulaması önem arz etmektedir. Bu kapsamda personelimize "Etkili İletişim” eğitimi düzenlendi. Bozok Üniversitesi değerli hocaları Dr. Öğretim Üyesi Betül Sabahçı ve Dr. Öğretim Üyesi Kurbani Geyik’in anlatımlarıyla yapılan eğitim ile “Etkili İletişim Becerileri Eğitimi” düzenlendi. Düzenlenen eğitim ile İletişim nedir? Sosyal hizmet mesleği açısından iletişim neden önemlidir? İletişim becerileri nasıl kazanılır? İletişimde sorun alanları nelerdir? Sosyal hizmette iletişim süreçleri neleri içermektedir? Günümüz dünyasında müracaatçı ile dijital iletişim nasıl olmalıdır? konularına cevaplar arandı. Bu eğitimler ile sürekli sahada olan eğiticilerimiz daha etkili çalışmalar yürütecektir. İl genelinde kurum etkinliklerimizin arttırılması, eğitici personelimizin kendini sürekli geliştirmesi kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemesi il yöneticilerince yapılması gereken çalışmalardır. Bundan sonra interaktif bir şekilde eğitimlerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Etkili iletişim eğitimi2

Eğitim sonunda İl Müdürü Abdullah Neşeli tarafından eğiticiler Dr. Öğretim Üyesi Betül Sabahçı ve Dr. Öğretim Üyesi Kurbani Geyik’e teşekkür belgesi, personele ise katılım belgeleri verildi. (Alpaslan Demir)

Kaynak: İleri Gazetesi