KONUYA dün farklı bir yönden girmiştim, bugün başka bir boyutuyla devam edeyim. Yozgat'ta üretimi yapılan ürünlerin satışının yapıldığı market, manav, bakkal, züccaciye gibi bir yer var mı? Bildiğim kadarıyla yok. İstisnalar kaideyi bozmaz. Belki bir-iki market veya manavın tezgahının arka bölümünde yerli ürünlerin satışı yapılıyordur.

Yozgat, yıllarca kara tren bekledi ama hızlı tren test sürüşlerine başladı. Bunun anlamı önümüzdeki yıldan itibaren Sivas-Yozgat-Ankara arasındaki yolculuk hızlı tren ile yapılabilecek. Hadi, ''Daha Kırıkkale-Elmedağ arasındaki çalışmalar bitmedi'' diyenlere katılıp, önümüzdeki sene olmazsa, bir sonraki sene hızlı tren ile yolculuk edilmeye başlanılacak.

Aydıncık ilçesinde yarı değerli taşlar işleniyor. Çekerek'te bindallı dikiliyor, sabun, parfüm, kolanya yapılıyor. Bahadın, Çekerek, Çayıralan, Aydıncık, Yenifakılı ilçelerinde tarıma dayalı ürünlerden turşu, pekmez, ekşi, salça, marmelat gibi ürünler üretiliyor. Sekili'nin karpuzu, Aydıncık ilçesinin Yer Muzu, Soğanı, Patates'i, Çandır'ın Gireborusu, Boğazlıyan'ın Sarımsağı gibi daha bir çok ürün var. Yozgat'ın çanak peyniri, parmak çöreği. Bozok Üniversitesi bünyesinde yetiştirilen kenevirden yapılan, yapılacak ürünler de mevcut.

Bunları pazarlayıp, satabilecek bir oluşum olamaz mı? Ticaret Odası öncülüğünde, belediyelerin, üniversitenin, Özel İdare'nin, meslek odalarının ortaklığında bir oluşum yapılabilir (mi?). Yapılması gerekir. Bu oluşum, Yozgat il merkezinde mağaza açmak suretiyle üretilen ürünleri satışa sunabilir. İşte o zaman hızlı tren sadece Yozgat'tan götürmez, Ankara'dan Yozgat'a alışveriş için getirir.