YOZGAT'ın değişime, dönüşüme ihtiyacı vardır. Yozgat'ı ve Yozgatlıyı istismar edip bu memleket üzerine plan- program kuranlar çok oldu. Zengin de yetiştirdik, siyasetçi de yetiştirdik, gazeteci de devlet adamları da yetiştirdik. Ama ne hikmetse Yozgat'ın ufku açılmadı Yozgatlı gülmedi. Ekonomik manada gelişemedik, kalkınmayı sağlayamadık insanımızı huzur ve refaha ulaştıramadık.
Kim suçlu? Hayır ben suçlu aramıyorum kimseyi de itham etmek istemiyorum. Şu an İstanbul'dayım. Dün Kocaeli- İzmit yöresini gezdim. Sanayi ve fabrika memleketi olmuş. Fabrika ve iş yerlerinin haddi Hesabı yok, nüfusu almış başını gitmiş. İstanbul'u zaten konuşmaya- tartışmaya gerek yok. 
Yatırım ve üretim anlamında geri kalmış ve sürekli göç vermiş- küçülmüş küçülmeye de devam eden bir şehir: Yozgat...Dedim ya ben suçlu aramıyorum, amacım kimseyi de yargılamak değil, ama Yozgat'ın geri kalmasında hepimizin Payı yok mu Allah Aşkın'a, hiç mi sorumluluk hissetmiyorsunuz?
Düşünün ki siyasetçisi ile, devlet Adam'ı ve bürokratı ile, gazetecisi ve zengin iş adamlarıyla Adından söz ettiren bir şehir sürekli küçülüyor, sürekli fakirleşiyor, sürekli göç veriyor!... Buyrun siz verin bunun cevabını? Yozgat dışına çıkınca ufkunuz Açılıyor, Yozgat'a dönüyorsunuz ufkunuz kararıyor! Karamsarsınız, çaresizsiniz ve eli kolu bağlı durumdasınız. Vah benim garip vatanım vah!..
Konuya girmeden Yazıyı bitirdik. Diyeceğim o ki: Hızlı Tren, Hava Alanı, Organize Sanayi, Bozok Üniversite'si derken Yozgat'ın geleceği adına atılması gerek ciddi adımlara ihtiyacımız var. Bunu.  da Çapı büyük ufku açık insanlarla yapmak mümkün? Küçük olsun benim olsun diyen insanlarla bir yerlere varılmaz, varılamaz. Aslına bakarsanız Yozgat'ta "A " dan "Z" ye ciddi Köklü bir değişim Şart. Bundan birileri alınabilir? Hiç umurumda değil. Dedik ya birilerini itham etmek için söylemiyoruz.
Sözü uzatmayı sevmem ama uzuyor: Yozgat kendini yenilemeli, şehir olarak, çarşı pazar, cadde- sokak, yönetici, idareci, STK Teşkilatı başkanları ve siyasi parti başkanları ile adan zeye bir değişim yaşamalı?.. Canım kızmayın bu bizim değilim- dönüşüm projemiz, kabul edersiniz ya da kabul etmezsiniz.
Son değişim önerim de şehrin Yerleşik Plan'ı üzerine olacak. İki dağ arısına sıkışıp kalan bu şehr-i çukura hapsetmekten de kurtarmalıyız. Peki nereye? Bir kısım dostlarımız der ki: Sorgun istikametine taşıyalım Sorgun' la birleştirelim. Bir Kısım dostlarımız da der ki: Hızlı Tren İstasyonu Divanlı'ya kurulacak şehr-i Divanlı- Topçu istikametinde geliştirelim. İki öneri de mantıklıdır. Doğru olan bu şehrin yeni bir yerleşim ve dönüşüm Alanına ihtiyacı olduğudur.
Hissediyorum ki: bazılarının rengi Attı, Şekli Değişti? Kızmayın canım: Ben şehir planlayıcısı ya da mimar- mühendis Değilim emekli garip bir eğitimciyim!.. Bir hemşerimizin: " Valisi olan köy!"  Benzetmesi kanıma dokundu!....İstanbul Tuzla Sahiline oturdum bir hayal kurdum ister inanırsınız ister inanmazsınız. Ama bir gerçek var Gurbette Yozgatlılar çok, bu şehr-i de çok özlüyor ve bu şehrin hayali ile yaşıyor!.. İnşallah onlara umut oluruz..