Yozgat’ın bozuk imaj planından söz Etmek istedik. İş yerimiz yüksek bir mekânda şöyle şehre bir kuş bakışı yaptığımızda şehrin imar planının ne denli bozuk olduğunu görüyoruz. Hal, sarraflar caddesi, Belediye alanı, Tol çarşı sanki ayağımızın altında... Ama görünüm berbat ve planlama oldukça düzensiz.
Çamlık manzarası Büyük Caminin görünümü harika ama, şehrin kuş bakışı görünümü son derece bozuk gözüküyor. Şehrin imar planının düzelmesi için  bir çok binanın yıkılması gerekiyor. Bir çoğumuzun fedakârlıkta bulunması şart.  Ve çok paraya ihtiyacımız var... 
Belediye hizmetleri içinde, su, otobüs, temizlik yol hizmetleri var amenna, asıl önemli olan şehrin ufkunu açmak ve bu şehri modern bir yapıya kavuşturabilmek. Şehircilik anlayışına uygun bir imar planı ile gelişmesini, kalkınmasını sağlayabilmektir.Bu manada belediye başkanının çalışmaları gelecek adına öncülük edebilir.      
Şehir merkezinde uygun olmayan iş hanları mutlaka yıkılmalı, eski, tarihi, vasfına uygun iş hanları kurulmalı. Tol çarşıya yeni bir düzenleme getirilmeli Eskimiş köhne hale gelmiş belediye hali acilen yıkılarak yerine modern bir sebze hali kurulmalı.  Bu modern yapılaşmaya herkes ama herkes destek olmalı. Hal içinde çalışmalar başlatılmış olup arzu edilen seviyeye ulaşabilmesi için destek olmalıyız.  
Şehrin içinde mezbelelik bir alan oluşturan eski sanayi bölgesi mutlaka ıslah edilmeli, Modern konutlarda acilen şehrin yapısına uygun hale getirilmeli, sahiplerini ikna edemiyoruz diye bilirsiniz. İkna edilmeli ikna olmayanların mülkleri kamulaştırarak bedelini ödeyip belediye bünyesinde çalışmalar yürütülmelidir.
Aynı bölgelerde farklı farklı yapılaşmalar var. Aynı sokakta  üç - beş- yedi katlı ayrı ayrı iskan izni verilmiş konutlar var. Bu tür çarpık yapılaşmaya müsaade edilmemelidir. Sivas ve Ankara caddesi (bulvarı) yeniden düzenlenmeli, böyle şehri ikiye bölen Çin Seddi gibi yakışıksız düzenleme giderilmelidir. 
Lise Caddesi ve Sarraflar caddesine alternatif olacak caddeler geliştirilmelidir. Şehirde çok ciddi bir sorun olan otopark sorunu bir an önce çözümlenmelidir.. Bunlar Yozgat için ciddi ve önemli projelerdir. Büyük camii çevresine yeniden dükkân yapımının anlamını kavramış değilim. Bu alan tamamen  kültür parkı olarak düzenlenmiş olmalı.
Şehrimize ciddi bir belediyecilik anlayışı geliştirilmelidir. Özellikle Esentepeden başlayarak  Sivas ve Ankara Caddesi istikametinde oradan Sanayi ve Üniversite alanına, hatta Hızlı Tren bölgesine  kadar ulaşacak bir Tramvay ağı kurulmalıdır. Bu yeni Belediye Başkan adaylarımızın projeleri arasında yer almalıdır diye düşünüyoruz.
Şehrin ufkunu açacak yeni projelere ihtiyacımızın olduğu bir gerçektir. Şehrin ufku açılmalı, şehir modern bir imar planına kavuşmalı, ciddi hizmetler için yeni adımlar atılmalıdır. Gelişen büyüyen bir Yozgat diyorsak o manada ciddi çalışmaların başlatılmasına da öncülük etmeliyiz.
Esentepe, Sivas Caddesi, Ankara Caddesi, Sanayi ve Bozok Üniversitesi istikametinde bir Tramvay hattının yapılacak olması şehrin ufkunu da artıracaktır. Buna Otogarı ve Hizmet binalarını da eklemek gerekiyor. Bunları bizim hayalimiz gibi değerlendirseniz de gelecekte Yozgat bu hizmetleri tartışmaya başlayacaktır.