YOZGAT adına atılmasını beklediğimiz ciddi ve güzel bir adımları atacak, ufku açık liderleri hayal ediyoruz. Spor Vadisi projesini Ethem’in Çifliği’nin tamamımı kapsayacak şekilde genişletilmesini bekliyoruz. Şehrimize yakışacak geniş ve büyük aile parklarını, dinlenme mekânlarını ve Spor Vadisinin düzenlenmesini ve halka açılmasını istiyoruz. Bu alan Kenet Parkla bütünleşerek Kirazlı Göletini de içine almalı diyoruz.
Büyüme yolunda seyretmesi gereken şehrimizin bu tür çalışmalara ihtiyacının olduğunu herkes çok iyi biliyor. Şehrin rahatlatılması, merkezin üniversite ve  Sarıhacılı istikametinde genişlemesini ve modern bir yapıya kavuşmasını arzu ediyoruz. Tabi ki bu konuda belediye başkanlarına çok büyük görevler düşüyor.
Yozgat bizim vatan toprağımız. Gidelim, göçelim desek de vazgeçemeyiz. Zorunlu şartlar olmadığı sürece Yozgat’ta ikamet etmeye devam edeceğiz. Göçen çevre illere ve deniz kenarlarına giden hemşerilerimiz var saygı duyarız. Ama ortada bir gerçek var memleket hasretiyle yanıp tutuşmaktansa, Yozgat’ta doyuyor ve iş bulabiliyorsak memleketimizi tercih ederiz.
Malum Yozgat küçük bir şehir, sıkıntıları var, çözümlenmesi gereken sorunları var. Bizlerde elimiz kalem tuttuğu sürece, ya da dilimiz döndüğü sürece bu sorunları dile getirmeye çalışıyoruz. Kırmadan dökmeden, bağcıyı dövme maksadıyla değil üzüm yeme amacıyla gayret ediyoruz...
Yozgat’ı güzel bir mekândan seyretmek ve o mekânda oturup çay içmek kahvaltı yapmak hayalimiz vardı. Şükür bu haylimiz Nohutlu Tepesi tesisleri ile gerçek oldu. Nohutlu Tepe ile Çamlık Tepesi arasında bir teleferikten de söz ettik (pahalı bir yatırım ama) inşallah gerçek olur diyelim. 
Nohutlu Tepe- ya da bir dönemki adıyla Şahin Tepesi-  vesile olanlardan Allah Razı olsun- Nohutlu Tepesinin ön kısmına güzel bir tarihi kale, yine şehir istikametinde oturma bankları yapılabilir. Nohutlu Tepeyi ıslah edelim kademeli teras şeklinde düzenlenebilir diyoruz. Ya da ağaçlandırılıp bu alan orman bölgesi olarak korunabilir. Tarihi bir Kale özelliği de kazandırılabilir deriz.
Bir başka düşüncemiz:  Esentepe’ den başlamak suretiyle, Üniversite’ye- Hızlı Tren yoluna kadar uzanan bir Tramvay hattı düşünülebilir deriz. Raylı hat için büyük il belediye başkanlarından destek alabilir düşüncesindeyiz. Gördüğümüz kadarıyla üniversite öğrencileri geliş ve gidişte çok sıkıntı çekiyorlar. İki otobüs değiştirenler var. Yurt sıkıntısı hat safhada..Onları rahatlatacak bir tramvay hattını ihtiyaç var.      
Şehrin Divanlı Yolu- Üniversite istikametinde gelişimi de başka bir alternatif olarak karşınıza çıkıyor. Esentepe’yi aşıp Sorgun istikametinde gelişme göstermek gerçekten deveye hendek atlatmak kadar zor bir iş. Bu yönde engebe ve dere- tepe daha fazla uğraştırır bizi…
Lise Caddesi, Ankara- Sivas Caddesi dışında şehrimize üçüncü, dördüncü alternatif  güzergahlar oluşturmamız gerekiyor. Bunu da unutmayalım. Şehrin gelişimi ve modern bir yapıya kavuşması konusunda çaba ve gayretlerimiz devam etmelidir. Valilik uzak bir mekâna taşındı. Hem valiliğe hem de Şehir Hastanesine ulaşımı kolaylaştırmak üzere bu istikamette otobüs seferleri artırılmalı ve bu taşımacılığı belediye otobüsleriyle kolaylaştırmalıyız.
Malum araç park sorunu zirvede, yollar daraldı, araç konvoyları sıkıntı yaşatmaya başladı. Şehir merkezine araçla girmek çileye dönüştü. Bu manada da ciddi tedbirler almak zorundayız. Gerçekten de bu şehri “YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR KONUMUNA GETİRMEK” hepimizin temel görevi ve amacı olmalıdır.