Araştırma ile ilgili açıklama yapan Ankara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Müge Artar, “Mevsimlik tarım işçiliği uzun bir süreden beri Türkiye’nin hem insan hem de çalışma hakları açısından en problemli konularından biri olmuştur” dedi.
    Konunun 80’li yıllardan itibaren başlayan akademik çalışmalarla farklı boyutlarıyla ele alındığını söyleyen Artar 0-6 yaş grubu çocukların yaşam halleri çok az araştırmada tek başına çalışma konusu olduğunu kaydetti.
    Artar’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
    “Adana / Karataş, Yozgat / Boğazlıyan, Urfa ve Ankara Polatlı’da katılımcı gözlem tekniği kullanılarak Kalkınma Kooperatifi ile birlikte bir araştırma gerçekleştirmiş bulunmaktayız. 2 yıl süren ve konusu “ Mevsimlik tarım işçilerinin 0-6 yaş grubu çocuklarının yaşam halleri ” olan bu araştırmamızı/çalışmamızı sonlandırmış bulunmaktayız. 
    Oldukça çarpıcı sonuçların ortaya çıktığı bu araştırmanın sonuçlarını paylaşmak ve tartışmak onlarca yıldır süren bu soruna çözüm önerileri getirilmesi ve ciddi adımlar atılmasında son derece fayda sağlayacaktır.”
    Artar, araştırma sonuçlarının paylaşılacağı ve 20-21 Eylül tarihlerinde Ankara Otel HiltonSA’da düzenlenecek konferansa ilgi duyan herkesi beklediklerini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim