Belediye Başkanı Yusuf Başer, Hayırsever İşadamı Bilal Şahin ve belediye birim amirlerinin katıldığı İtfaiye Müdürlüğü araç tanıtım töreni ilk olarak konuşmalarla başladı. Kurtarma Aracı, Arazöz, Duman Aspiratörü ve Su Tankeri’nin sözlü olarak tanıtımının ardından tatbikat alanına geçildi.
    Başkan Başer ve beraberindekilerin uzaktan izlediği tatbikat sırasında itfaiye ekipleri ilk olarak yanan bir araca köpükle müdahale etti.
    Araçtaki yangını söndüren ekipler, araç içerisindeki sıkışan yaralı şoförü kurtardıktan sonra kapalı bir ortamdaki yangına müdahale ettiler.
İTFAİYE MÜDÜRÜNÜ
ISLATAN TATBİKAT
    Yeni alınan duman aspiratörünün denendiği bu bölümde ilk olarak yangın yüksek tazyikli suyla söndürüldü.
    Söndürme esnasında itfaiye aracının arkasından tatbikatı kontrol eden İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, su borusunun bir anda patlaması ile tazyikli suya maruz kaldı.
    Tazyikli suyun etkisiyle bir anda yere düşen İtfaiye Müdürü Albayrak, yara almadan kurtulurken, üzerindeki kıyafetler tamamıyla ıslandı.
    O halde tatbikatı sürdüren Albayrak, ekiplerin kurtarma yatağını şişirmesi ile itfaiye elamanlarına teşekkür etti.
BAŞARILI BİR TATBİKAT OLDU
    Tatbikatı başından sonuna kadar takip eden Belediye Başkanı Yusuf Başer, İtfaiye Müdürlüğüne yeni alınan araçların tanıtıldığı bir tatbikat gerçekleştirildiğini söyledi.
    Başer; “Yanan bir aracın içerisinde nasıl çıkarılacağı, ne kadar mesafede çıkarılabileceği ayrıca yüksek binalardaki yangınlara nasıl müdahale edileceğini gösteren bir tatbikat gerçekleşti.
    Canlı gibi bir tatbikat oldu. Ben itfaiye müdürü ve ekiplerine tatbikatlarından ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim