Sivas istikametinden gelip, Ankara istikametine devam etmekte olan iki araçlık tatilci grubunun yolu Yozgat'a düştü. Tarif üzerine şehir merkezine Saat Kulesi istikametinden şehre giriş yaptılar. Ancak, yollarını kaybedip, Valiliğin üst kısmından dönüp, Sakarya Caddesi'ne inip, Hitit Oteli önüne geldiğinde polis otosundan yapılan ''Burası tek yönlüdür, yanlış seyrediyorsunuz!'' anonsu ile irkildiler...
Polisin uyarısı ile sağ yanaşıp, durmak durumunda kalan iki yabancı plakalı otomobilin sürücüsü, birbirlerine bakıp, ''Nasıl tek yön!'' gibisinden şaşkınlıklarını üzerinden atmaya çalışırlarken, yanlarına gelen görevli polis, tek yönlü yolda seyir halinde olduklarını anlatmaya başladı. Anlamsız bakışlar karşında daha fazla dayanamayan polis memuru, ''Burası tek yönlü bir yol, siz de tek yönlü yola ters yönden giriş yapmışsınız. Buradan yukarıya gitmeniz gerekiyordu, levhaları görmediniz mi?'' dedi.
Sürücülerden birisi hemen lafa karıştı, ''Sadece görmeyen biz değiliz, Sivas'tan geldik, ciğerci arıyorduk, yolda birisine sorduk, ya biz anlayamadık, ya da o anlatamadı, kendimizi burada bulduk'' dedi. Sonrasında ise, ''Biz şu karşı yoldan çıktık, yukarıdan sağa döndük'' diye devam ederken, görevli polis memuru yeniden devreye girip, ''Yukarıda levha var, sağa dönüş yasak'' diye uyardı.
Sürücü, ''Bende onu ifade etmeye çalışıyorum'' diye başladığı konuşmasına, ''Oradan herkes sağa dönüş yapıyordu, bizlerde döndük. Hatta bizim önümüzdeki araçlardan birisi şu yan sokağa döndü, biz de devam ediyorduk ki, siz durdurdunuz'' diyerek, devam etti...
Polis memuru, ''Olsun siz ters yönde ilerliyorsunuz, burası tek yönlü bir yol, yukarıdan aşağıya iniş yasak, yukarıya doğru çıkış var'' diyerek, durumu izah etmeye çalışıyordu ki, o ana kadar araç içerisinde oturan bayanlardan birisi aşağıya inip, lafa karıştı.
Kadın, ''Memur bey'' diyerek söze girdi ve ''Burası eğer tek yön ise, sizin dediğiniz gibi yukarıdan aşağıya inmek yasak, aşağıdan yukarıya doğru çıkmak serbest ise, o zaman buradaki taksilerin park durumu da yanlış, onlara da ceza uygulamanız gerekmez mi?'' diye konuştu.
Görevli polis memuru, bir bayana baktı, bir park halindeki otomobillere baktı. ''Buyurun'' diyerek, yabancı plakalı araç sürücülerini otomobillerine davet etti. Ardından da, ''Buradan sağa dönün, Saat Kulesi'nden sola dönün.  Orada lokantalar mevcut. Ankara istikametine gidiyorsunuz sanırım, göbekten tekrar sağa döndüğünüzde de lokantalar var. Oradan da yolunuza devam edebilirsiniz'' dedi.
Sivas istikametinden, Ankara istikametine gitmekte olan iki araçlık tatilci gruba mensup kişiler, birbirlerinin gözlerinin içerisine bakıp, seslerini çıkartmadan, araçlarına yöneldiler. Otomobillerine binip, hareket etmeden, camı açtılar, ''Size Allah kolaylık versin'' diyerek, gaza basıp, Yozgat'tan Ankara'ya gitmek üzere ayrıldılar...
Tekrar gelirler mi dersiniz?...