Hem de nasıl dikkat..! Padişahlardan birisi ağır vergiler koymuş, adamlarına “Halkın arasına karışın, durum nasıl? öğrenin” der. Padişahın görevlileri halkın arasına karışıp izlenimleri padişaha aktarırlar. Padişah sorar “Nedir durum?” Görevliler “Halk çok somurtkan…” Padişah “O zaman vergiyi biraz daha arttırın” talimatını verir. Görevliler yine nabız yoklamaya girişirler. Padişah sorar “Vaziyet nedir?” İlgililer “Halk ağlıyor padişahım” Padişah bir direktif daha verir; “Vergileri biraz daha arttırın…” Bir zaman sonra padişah “Gidin biraz daha nabız yoklayın” buyruğunu verir. Nabız yoklayıcılar halkın arasına karışıp izlenimlerini padişaha aktarmak için gelirler, padişah sorar; “Nedir, halk ne diyor? İzlenimciler “Halk kahkaha atarak gülüyorlar”  Padişah “Aman durun başka vergi koymayın bu gülmeler hayra alamet değildir” der…
Sayın Maliye Bakanımız; bu vergilere halk şimdilik ağlıyor, gelin siz şu işi halkın gülmesine fırsat vermeden revize ediniz. Yukarıdaki kıssadan hisseyi, rahmetli Şükrü Kızılot’un köşe yazısında okumuş haylide gülmüştüm… Kıssadan hisseler atasözlerinden daha tesirlidir. Otomobiller ticari değildirler, kişinin kullanımındaki, araçlardır. “Binmeyin” diyorsanız o zaman mesele yoktur..! Ev vergilerine biraz değinecek olursak, alırken harç, satarken harç, belediyelere her yıl vergi ayrıca değer artış vergisi de cabası… 
Sayın ilgili ve yetkililer; Atalarımız derler ki, “Bir koyundan bir post çıkar!” Devletin ayakta kalması gelirlerinden birisi de vergidir amma, “Vur deyince de öldürmemek” tekerlemesini de akılda tutmakta yarar vardır.