Bu hafta sonu geçlerin istikbalinin en önemli aşaması kabul edilen Üniversite seçme sınavları  yapılacak.İlk,orta ,lise yıllarının eğitim birikimlerinin hayata geçmesine vesile olacak bu sınavlar gençler için çok önemli.
    Çünkü  geçlerin istikbaline yön verecek bu sınavlar aileleri ve kendi hayatlarını  yakından ilgilendiriyor.Zaten çoğunluk kendine bir yol çizmiş  bir hedef koymuş ve oraya ulaşmayı hedefliyor.
    Ailelerde çocuklarının tahsil hayatının başladığı o küçüklük günlerinden itibaren bu güne kadar çocukları ile birlikte öğrenci oldular onlar iyi notlar aldıkça çocukları ile sevindiler kötü not aldıklarında üzüldüler kendi yaşamlarından ihtiyaçlarından kısıp aman çocuğum sıkıntı çekmesin diye onlara harcadılar. Şimdiki zamanımızın çoğu anne ve babalarıda eğitime öğtetime gereken önemi veriyorlar.
    Sabahları onlarla kalkıyorlar kahvaltılarına servise yetişmelerine gerekli hassayiyeti gösteriyorlar aman evladım iyi okusun iyi yerlere gelsinler diye çırpınıyorlar.
    Mesafeler kısa dahi olsa artık servisle çocuklarını okula gönderiyorlar.
    Bunların hepsini bizlerde yaşadığımız için istikballeri iyi olsun ve çocuklarımızla gurur duyalım istiyoruz her anne ve babanın temennisi ve dileği evlatları için budur.
    Tabii burada bu çocuklarımızı  yetiştiren buralara getiren emeğini esirgemeyen ilköğretimden itibaren başarılarının mimarı değerli öğretmenlerini unutmamak gerek ben öğretmenler tanıdım yarım gün okula gitmesi gerekirken sınıfında derslerde  geri kalan çocuklara sabah gelip diğer arkadaşlarına yetişsinler diye tüm mesailerini harcayan bunlar okusunlar bir yere gelsinler başarıları ile öğüneyim diyen onların iyi yerlere geldiğini göreyim diyen ve aldığım maaşın hakkını vermeliyim diyen bu öğretmenlerinde ellerinden öpmek lazım.
    Bu hafta sonu yapılacak sınavlardada gençlere başarılar dilerim.İnşallah emeklerinin karşılığını görecekleri başarıları yakalarlar ve vatana millete hayırlı insanlar olarak yetişerek bu güzel ülkemize  hizmet ederler.