Yozgat'ta iki hastane Çalışıyor, biri Şehir Hastanesi diğeri de Üniversite Hastanesi. Kışın hasta Yoğunluğu artıyor ve hastanelerimiz Tıklım Tıklım doluyor. Üniversite hastanesi oturduğumuz evimize çok yakın olduğu için acil durumlarda burayı tercih ediyoruz. Bazen acil Bölümü'ne gidip tedavimizi oluyoruz. Doktorlarımıza teşekkür ederiz içlerinde oldukça anlayışlı hekimler var...
    Geçtiğimiz hafta soğuk algınlığına yakalandım. Evde bir kaç gün dinlendim maalesef geçmedi. Çok acilleşince belki  ilaç alırım diye gitmek zorunda kaldım. Çünkü kronik rahatsızlığım nedeniyle ilaç kullanamıyordum. İşin uzmanına gidelim muayene olalım; Soralım dedik. Eşimle Üniversite Hastanesine gittik. Var olsunlar bizler için hizmet veriyorlar. Lakin sinir bozucu bir uygulama var.
    Bir yıl önce gitmiş Yaşadığım bu sorunu yine bu köşeden dile getirmiştim ne yazık ki: aynı sorun devam ediyor. Konu ne mi diyeceksiniz?  Konu şu sabahın erken saatinde gidiyor sıranızı alıyorsunuz. Rahatsızsınız işim bir an önce bitsin evime döneyim istirahat edeyim dinleneyim diyorsunuz.  Ama ne gezer tüm sinirleriniz alt üst oluyor.
    Erken gittik sıramızı da erkene aldık. Ama bekle bekle gelmez. Hastanede Üç türlü sıra gidiyor bir normal sıra, iki 65 YAŞ üstü, üç randevu Sırası. Sıramız Dahiliye servisinde... Ne hikmetse normal sıra hiç  ilerlemiyor. Karman çorman kapıyı zorlayan giriyor sinirleriniz iyice geriliyor. Yani ciddi bir düzensizlik var.İnsanlar anlayışsız demeyin sıra düzgün değil.
    Zar zor muayene olduk, Doktor kızımız belliki uzman değil tahliller istendi. Ayakta duramaz haldeyim üşüyorum çok rahatsızım. Tahliller öğle sonuna kaldı. Tahlilleri gösterelim ilaç verirse alalım diye mecburi  olarak tekrar gittik. Görevlilere sordum yeniden sıra alacak mıyım? Sabah ki sıranız geçerli dediler. Yine sevindim çünkü sıram önlerde diye...Bekle ki sıranız gelecek! Siz oflamaya puflamaya devam edin. 
    Gitmez olaydım sıra filan hikaye Kapıya yüklenen giriyor. Yine 65 YAŞ hikayesi.. Belli ki 65 YAŞ avantajını birileri istismar vasıtası yapıyor. Nerden mi biliyorum bir bayan bu vesileyle 4 kez girmiş içeri de ondan. Bense ayakta duramaz halde sıra bekliyorum. Soruyorum, sıranız gelmedi diyorlar. Bu nasıl sıraysa bir türlü gelmek bilmiyor. Çünkü sıraya uyan yok sıra hikaye? 
    Tepem atıyor sinirlerim alt üst Saygısızlık kabalık had safhada. Sonuçta hastasınız ve muayene olmaya ihtiyacınız var. Ama bu düzensizlik canınızı sıkıyor ve isyan ettiriyor. Olmaz, olamaz, olmamalı arkadaş!.. Adam gibi sıra verir medenice sıraya uymasını istersiniz o kadar. Nedir bu karmaşıklık? Aciller Hariç tek tip sıra ve herkesin bu sıraya uyması tek çözümdür.
    Zaman zaman Yol arkadaşımla Kayseri Üniversite hastanesine kontrollere gidiyoruz. Randevulu hasta olduğumuz halde, her şey sırayla: Muayene  sırayla, tahlil gösterme sırayla, kan verme sırayla. sırasına kimse itiraz etmiyor herkes saygı gösteriyor  sıra da tıkır tıkır işliyor. Insanca- Medenice, saygı çerçevesinde herkes Anlayış gösteriyor. Konu ve çözüm iştenbu, yoksa Yozgat Üniversite Hastanesinde olduğu gibi kargaşa ve curcuna yaşanır. Bunu biz hak etmiyoruz Arkadaş!
    Geçen yıl  Üroloji Bölümü'nde  bunu doktorun yüzüne söylemiştim adam bizi tehdit etmişti:" Yazın yazın da Yozgat'a zoraki gelenler var, hiç gelmesinler" Lafa bak arkadaş babasının hayrına Yozgat'a geliyormuş şikarı neyse? İnsanlığa hizmeti ve hekimlik görev Aşkın'ı nereye koyuyorsa? 
    Sanki memlekette doktor kıtlığı sorunu  var? Bu nasıl bir hizmet, bu nasıl bir Anlayış,  bu nasıl bir görev aşkıdır?  İnsanlığa hizmeti görev Aşkı kabul etmeyenlerin gözümüzde hiç bir Değeri yoktur bu böyle bilinsin...Sözün özü şu bir yıl geçmesine rağmen Yozgat Üniversite Hastanesi'ndeki muayene sıra sorunu halen çözümlenememiş!.. Say'ın Rektöre ve Tıp Fakültesi Dekanımıza arz olunur!... Sizi bilmem de- Ben bunu hak etmediğimi düşünüyorum!..