Kahraman Türk Milleti bütün dünyaya örnek olacak bir demokrasi mücadelesi vermiştir. Kanlı darbe girişimini canı pahsına engellenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet, her türlü övgüye ve takdiri şayandır.
Ülkesine, milletine ve devletine sahip çıkan vatandaşlarımız meydanlara inmiş; Demokrasi nöbeti tutmuş ve demokrasiye sahip çıkarak darbeyi durdurmuşlardır. Halkımız bu gün olduğu gibi geleceğimizin de en büyük teminatıdır. Demokrasiyi sahiplenme noktasında  tüm Türk Milleti olarak tek vücut halinde ve sarsılmaz bir iradeyle karşı durmalıyız. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, huzur ve güvenliği için devletimizin ve milletimizin yanında yer alacağımızı ilan ediyoruz.
Ülke bir Felaketin eşiğinden dönmüştür.Türk milletinin ortak geleceği hukuk ve demokrasidir. Gazi Meclis'e bomba atacak kadar gözü dönmüş olan bu hainler; Türk Silahlı Kuvvetlerin bir parçası, bir üyesi olamazlar. Ülkemize kasteden vatan hainlerinden hesap sormak hepimizin namus borcudur. Demokrasiye hep birlikte sahip çıkarak yaşatacağız. Hainlerin Tüm mal varlıklarına el konularak, bunların şehit ailelerine bağışlanmasını- tazminat olarak ödenmesini istiyoruz.
15 Temmuz gecesi ülkemiz, devletin içine sızmış ve yuvalanmış bir grup  terör örgütünün adeta cinnet geçirmiş haliyle  harekete geçen cuntacı ekibin saldırısına uğramıştır. Devletimiz darbeyle ele geçirilmeye çalışılmıştır. Peygamber Ocağı  diye bildiğimiz,”'inançlı insanlardır” diye düşündüğümüz bir grup vatan haini, bu milleti sırtından  vurmuştur. Güvenimizi sarsmış, terörle mücadele yerine, milletin kaderiyle oynamaya kalkışmıştır. Gelişmemizi durdurmaya, ülkemizi karalık günlere sürüklemeye çalışarak  bir İç Savaşın eşiğine getirmişler, vatanımızı kan gölüne çevirmek istemişlerdir .Milletimiz çok büyük bir oyunu bozmuştur.
Bu darbecilerin gözü öylesine dönmüş ki; düşman ordularının bile yapmadığı, daha önceki darbecilerin teşebbüs edemediği, başta TBMM olmak üzere, bina, yol, köprü ve benzeri yerleri bombalamışlar, Polislerimizi şehit etmişler, insanımızı acımasızca katletmişlerdir. Büyük bir korku ve panik ortamı yaratmışlardır. Gelişen ve değişen Türkiye'de gözbebeğimiz şehirlerimiz, İstanbul ve Ankara'da milletin malı olan uçak ve silahların millete karşı, kullanıldığı, bu alçak darbe girişiminin, akılla, izanla ve vicdanla izahı mümkün değildir.                     
Allahın izniyle Türkiye Cumhuriyeti tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet olarak ebediyete kadar varlığını sürdürecektir. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu menfur darbe girişimine karşı canlarını ortaya koyarak şehit düşen kahraman güvenlik güçlerimize ve demokrasi şehitlerine Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve Aziz Türk Milletimize başsağlığı diliyoruz.     
Alçakça ihanetin en üst düzeyde cezalandırılmasını ve hainlerin idamını istiyoruz. Ülkemizin her yerinde direnmeye devam edeceğiz. Bu durum ortadan tamamen kalkıncaya kadar meydanları boş bırakmayacağız. Uyanma, kardeş olma ve ülkeye sahip çıkma zamanıdır.
Türk Milletinin birlik ve beraberliğini açıkça tehdit eden darbe girişimine karşı, Kahraman Türk Milleti olarak her zaman devletin ve milletin yanında yer alacağımızın bilinmesini isteriz. Türk Demokrasisine ve parlamenter sisteme karşı yapılmak istenen bu darbe girişimini lanetle kınıyoruz.