YOZGAT, yıllar yılı kara trenin gelmesini bekledi. Ara da bir Ankara'dan dumanı görünse de o kara tren bir türlü Yozgat'a ulaşamadı. 2008 yılında yatırım programına alınıp, 2009 yılının Mart ayında temeli atılan Ankara-Tiflis bağlantılı Yüksek Hızlı Tren Projesinin ilk ayağını oluşturan Ankara-Yozgat-Sivas hattında nihayet bir tren göründü. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda her ne kadar Yozgat'ın ismi telefuz edilmemiş, 'Ankara-Sivas YHT hattı' olarak adlandırılmış olsa da, Yozgat insanının yıllardır umutla beklediği tren sadece Yozgat Merkez Divanlı Garına değil, Yerköy, Sorgun, Akdağmadeni ilçelerine de uğrayacak. Temeli atıldıktan sonra her yıl özellikle seçim dönemlerinde, seçim meydanlarının birinci konusu olan Yüksek Hızlı Tren projesi kapsamındaki test sürüşlerinin akabinde yolcu taşımacılığına da önümüzdeki süreçte başlanılacak.

Yüksek Hızlı Tren test sürüşlerinin başlaması nedeniyle dün sabah saatlerinden itibaren Yozgat Merkez Divanlı İstasyonu bölgesini mesken edindik. ''Aha geldi.. Sesi geliyor...'' diye beklediğimiz, sabah saat 08.00'da Ankara'dan yola çıkan tren saat 11.35'te Yozgat'a ulaştı. Fotoğraf çektik, haberlerini yaptık. Sevindik...

Herşey tamam. Ama Atatürk Yolu'ndan istasyona gidecek yol kavşağı 'Bubi tuzağı' gibi. Sıfır asfalt yapılmış, eski köyün, yeni mahallenin içerisine kadar. Ama istasyon istikametine gidiş ve dönüş yolu var mı? belli değil. Nakliye kamyonlarının açtığı bir yola benzer bir oluşum mevcut. Yol ne zaman yapılacak, belli değil. Kimbilir, belki hiç yapılmaz, Sorgun istasyonunu kullanabiliriz.