2013 “Sürmeli Şiir Akşamlar” –Şiir Şölenine beklediğimizden daha fazla ilgi oldu. Katılımcıları kutluyor, katılmak isteyip de katılamayan dostlarımızı da gelecek sene ilimize bekliyoruz. Sürmeli Festivali ile başladığımız şiir şölenleri tüm Türkiye de yankı bulmuş, ses getirmiştir.
Bu programları düzenlerken iki önemli amacı hedeflemiştik.. Birincisi Türk Halk Kültürünü yaşatmak ve Türk Edebiyatına sahip çıkmak. İkincisi de Yozgat’ın tanıtımını yapmak ve Yozgat Turizminin canlanmasını sağlamak. Şölenlerimiz her iki amaca da yönelik olmak üzere devam ediyor. Bugüne kadar yüzlerce dostumuzu Yozgat’a davet ettik, ağırladık ve ilimizden memnun ayrılmalarını sağladık.
2013 “Sürmeli Şiir Akşamları” da bu amaca hizmet etti. 23 İlden 76 Kültür elçisi ilimize gelerek bizleri mutlu ettiler. Biz de Yozgatlıya yakışır bir şekilde onları misafir edip ağırladık. Konuk şiar, yazar ve ozan arkadaşlarımızın ifadesiyle Yozgat’tan oldukça memnun ayrıldıklarını öğrenmiş bulunuyoruz…
İsimlerini tek tek saymakta zorlanacağım 76 güzel insan, 76 Kültür Elçisi 6- 7 Temmuz 2013 Cumartesi- Pazar günü Yozgat ve Sarıkaya da dolaşıp memleketimizin tarihi turistik yerlerini gezdiler. Zaman sıkıntımız olmasaydı Yozgat yöresini adım adım gezdirip tarihi değerlerimizi yakıyken tanıtma fırsatını bulabilirdik. Zaman ve imkân sıkıntısı bizi kısıtladı diyebiliriz.
Oldukça seçkin bir kadroyu davet etmiştik. Bunların içerisinden mazereti olanlar hariç diğerleri davetimize icabet ettiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.
Çapanoğlu Camiini, Hayri İnal Konağını, Etnografya Müzesini, İş Adamı Mehmet Saygının Özel Bürosunu, Çamlık Milli Parkını, Kent Parkı ve Sarıkaya Hisarbey Yaylalarını gezen konuklarımız Yozgat tan oldukça memnun ayrıldılar.
VALİ BEYE VE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR
Kendilerini ziyaretimizde “ Sürmeli Şiir Akşamları” Programımızı anlatmış destek istemiştik. Hem Yozgat Valimiz Sayın Abdulkadir Yazıcı’ya, hem de Yozgat Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Başer’e; Teşekkür ederiz. Bize her türlü destek sözü vermişlerdi; Sözlerini tuttular yanımızda oldular ve desteklerini esirgemediler. Valimize de Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyoruz…
Gönül istiyor ki; çok daha görkemli , çok daha kalabalık bir ekiple Türkiye’de ilk olsun hatta Uluslar arası arenada “Yozgat Şiir Akşamları”  ses getirsin, ama maalesef imkan meselesi. Zor şartlar altında çalıştığımızı ve imkânları zorladığımızı dostlarımız çok iyi biliyorlar.
Her şeye rağmen kültüre sevdalı bir Belediye Başkanımız var, bize sahip çıkan bir valimiz var, bizler bundan da son derece mutluyuz…
“Her zaman sizlerin yanındayız, size sahip çıkmazsak kime sahip çıkacağız?” diyen kültür dostu, Yozgat Aşığı Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Başer’e çok ama çok teşekkür ediyoruz. Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt’a, Zabıta Amiri Musa Baran’a, Başkan Yardımcıları Mehmet Taşdemir ve Zeki  Haçkalı’ya, Hayri İnal Konağı Müdürü Erhan Özel ve Konak çalışanlarına, Kenet Park çalışanlarına, belediye otobüs şoförlerine çok teşekkür ediyoruz.
Her programda yanımızda olan “Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği” nin fedakar yönetimine, Dernekler İl Müdürümüz Sayın Hakkı Yurtlu’ya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş ve personeline, Sarıkaya Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Kelami Akdemir ve ekibine, Sorgun Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Araştırmacı Yazar Durali Doğan ve ekibine, Yerköy Halk Aşıkları Derneği Başkanı Aşık Kadir Çapaoğlu’na, haberlerimizi sayfalarına taşıyan Yozgat Basınına, bizleri  programlar da yalnız bırakmayan mesai arkadaşlarım” İleri Gazetesi” çalışanlarına, Genç İş Adamları Dernek Başkanı Yerköylü İş adamı Sayın Ayhan Çelike’e YOSİAD Başkanı değerli ağabeyimiz Mehmet Saygı’ya, Galata Çamlık Otel sahibi Sedat Sefa Yılmaz ve Kenan Yılmaz’a, tüm otel personeline, Altan Karslıoğlu kardeşime teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz.
Her şey güzeldi her şey özeldi ve mükemmeldi. Yozgat’a gelip gönül telinden seslenen konuklarımıza da can_ı gönülden teşekkür ediyoruz..