Yozgat’ta termal kaynakları harekete geçirip hem termal turizmi canlandırmak hem de ekonomik canlılığı sağlamak amacını taşıyoruz. Hedefimizde termal turizm ve termal kaynakların değrlendirilmesi var. Bu yozgat için doğru ve isabetli bir  tercihtir.
    Yozgat’ta tarım, hayvancılığın ve ziraatıngeliştirilmesinde şart ancak bizi öne çıkaracak termal kaynaklardır diyoruz. Geç kalınmış olsada termal kaynakların değerlendirilmesi için yoğun çaba sarfetmeliyiz.   
    Sorgun, Sarıkaya, Boğazlıyan, Akdağ, ve Yerköy’de doğal sıcak su zenginliğimizi ne yazıkki bu güne kadar yeterince değerlendirimedik. İlkelusullerle banyoda kullandığımız bu şifalı suları sağlık’da, ısınmadave seracılıkta kullana bilmeninimkanlarını sağlayamadık. İnşallah bundan sonrabu ikanı yakalarız diyorum.   
    Sayın Valimizin Tesbiti de Bu Yönde
    TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu nuda dinlemiştim, aynı konuyu gündeme getirdi. Sayın Valimiz Necati Şentürk’de bunun önemini ifade ederek termal kaynakları değerlendireceğimizi dile getirmişti. Yozgat termal kaynakları itibarıylazengin ve bakire bir bölge sayılır.   
    Yozgat türkiyeninen önemlijeotermal kaynaklarına sahip bir ildir.
    En son yapılan sondaj çalışmalarında Akdağmadeni Karadikmen köyünde 486 metre derinliğinde 50 derece sıcaklıkta saniyede 100 litre debinde sıcak su çıkarılmıştır.
    Bu bölgelerde yapılan sondaj çalışmaları Yozgat’ın sıcak su kaynağıitibariyle oldukça zenginbir il olduğunu gösteriyor.
    Çok gecikmeden bu kaynakların değerlendirimesi, sosyal, Modern tesisleri kavuşturulması şart..... Bir an önce yatırımlar başlamalı ve termal turizm’de yozgat hak ettiği başarıyı yakalamalıdır. Daha fazla geçikmek bize zaman ve ekonomi kaybına neden olacaktır.
    Boğazlıyyan ilçemizin Cavlak bölgesinde32-44 derece sıcaklıkta bi karbonatlı, klorünlü, sülfatlı sıcak su kaynakları bulunuyor.   
    Sarıkaya ilçemizde 48 derecesıcaklıkta çıkan su Kaymakamlık ve Belediye tarafından hazırlanan projeyle önceki yıllarda ısıtmada kullanılmaya başlanmış olup buranın tarihi bir hamam olması dikkatleri üzerine çekiyor ve önem arz ediyor. Mevut Termal tesislerde kullanılan sıcak suyun bir bölümü ise ilçe merkezinde 5 yıldızlı turizm ve sağlık tesislerinde kullanılıyor.
    Yerköy ilçemizde 44 derece sıcaklıkta klolu, sülfatlı 60 derecede sıcaklık eski ilave sularlatermal tesislerde kullanıma devam ediliyor.
    Saraykent ilçemizde 70-74 derecede sıcaklıktasodyum klorürlü, sodyum bikarbonatlı, kalsiyum sülfatlı su bulunuyorve elektrik üretiminde kullanılması planlanıyor.
SAYIN VALİM YOZGAT MERKEZ DE
UNUTULMAMALI
    Yozgat bölgesinde termal kaynakların bu denli zenginliğine rağmen merkez ilçede sıcak suyun bulunmaması bir kayıp olarak değerlendirile bilir. Bundan önceki sondaj çalışmalarındayozgat çevresindede çalışmalar yapılmıştı ciddi bir netice alınmadı, ancak yukarı çatak Mezarlığı mevkiinde ılık su olarak tesbit edilebilecek bir bulguya rastlanmıştı.
    Bölgede çalışmalar daha derinleştirilereksıcaklık seviyesi yüksek termal kaynaklar ulaşılabilir, yada bu su kaynağ değerlendirilebilir.
    Bir yüzme havuzu yapılabilir. Madem ki burada ciddi çalışma yaptık ve netice de aldık öyleyse bu suyuda değerlendirmek çok iyi olacaktır.
    Yerköy -Sorgun Yozgat’a 30-40km denilebilirFakat Yozgat Merkezinde de böyle bir sıcak su kaynağının değerlendirilmesi fena olmaz.
    Aynı bölgede daha derinlere inilmek suretiyle sıcaksu kaynaklarına ulaşıla bilir düşüncesini taşıyoruz. İlçelerimizin termal kaynaklarımutlaka değerlendirilmeli Yozgat bir an önce ciddi, Modern termal tesislerine kavuşturulmalıdır. Yatırıma Firmalar, iş adamları Yozgat’a davet edilmelidir.
    Dile getirdiğimiz gibi Yozgatİlçe merkezinde bu manada sıcaksu sondaj çalışmalarına tabi tutulmasını arzu ederiz.
    MTA.nın araştırmaları yozgat il merkezinde yoğunlaştırılmalıdır.Mademki Yozgat termal terimde mesafe alacakve adını duyuracak o halde niye geçkalıyoruz.
    Bir an önce bu çalışmaları neticelendirerek hedefe biraz daha yaklaşmış olalım. Öyle zannediyoruz ki Devlette termal kaynakların değerlendirilmesi konusunda Yozgatlının yanında olacaktır.