Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Girişim Programı 3. dönem başvuruları uzatıldı.

2022'den beri düzenlenen ve 40 girişime 6 milyon liradan fazla maddi destek sağlayan programın 3. dönem başvuruları tarih 27 Mart Çarşamba gününe kadar uzatıldı.

Başvurular UzatıldıTEKNOFEST Girişim Programın 3. döneminde süreci başarı ile takip eden ve tamamlayan ön kuluçka girişimlerine 250 bin lira, hızlandırma girişimlerine 500 bin liraya kadar maddi destek sağlanacak.

Başvuru süreceği ile alaka Yozgat Bozok Üniversitesi sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Bozok Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada; TEKNOFEST Girişim Programı 3. dönem başvurularının 27 Mart 2024 tarihine kadar uzatıldı belirtildi.

TEKNOFEST GİRİŞİM PROGRAMI NEDİR?

Yozgatlılar kullanırken şaşırmayın: WhatsApp’ta yenilik! Yozgatlılar kullanırken şaşırmayın: WhatsApp’ta yenilik!

Türkiye’nin, daha adil bir dünya adına savunduğu tezleri daha gür seslendirebilmek, ekonomisini güçlendirmek ve her alanda bağımsız olabilmek için Milli Teknoloji Hamlesi'ni gerçekleştirmesinin kaçınılmaz olduğuna inanıyor. T3 Girişim Merkezi olarak teknoloji odaklı, ölçeklenebilir iş fikirlerine sahip girişimcilerin, proje fikirlerini sürdürülebilir bir modelde ve ayrıca hızlı bir şekilde ticari faaliyete dönüştürmelerini amaç edinmekte. T3 Girişim Merkezi yürütücülüğünde 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023 yıllarında TEKNOFEST bünyesinde düzenlenen yarışmalara katılarak finale kalan üniversite ve üzeri seviyedeki takım veya takım üyelerine özel TEKNOFEST Girişim Programı düzenlenmektedir. 

Başvurular Uzatıldı 1
Bu kapsamda ilk defa 2022 yılında hayata geçirilen TEKNOFEST Girişim Programı 1. döneminde  24 girişime toplamda 3 milyon lira, 2. döneminde 16 girişime 3.6 milyon lira olmak üzere toplam 40 girişime 6.6 milyon lira maddi destek sağlandı.
Programın 3. döneminde süreci başarı ile takip eden ve tamamlayan ön kuluçka girişimlerine 250 bin lira, hızlandırma girişimlerine 500nin liraya kadar maddi destek sağlanacaktır. Seçilen ekiplere maddi destek yanı sıra girişimcilik eğitimlerinden alanında uzman ve yönetici mentor görüşmelerine, ofis ve patent desteğinden yatırımcı ve iş birliği görüşmelerine kadar 11 farklı imkân ve olanak sağlanmaktadır. 

Muhabir: Hakan Demirbaş