Kuru ve çatlak cilt kadar, yağlı ve sivilceli cildin bakımında da başarılıdır. Saçlarda yumuşaklık ve parlaklık oluşumundan dolayı kullanılması tavsiye edilir.Ayrıca pasta yapımında esans olarak kullanılır.
KULLANILIŞI:Haricen, cilde masaj, saç diplerine parmak uçlarıyla friksiyon şeklinde uygulanır.
TARÇIN AROMASI:
    Antibakteriyel etkiye sahiptir. Bağırsak enfeksiyonlarında kullanımı önerilir. Sedatif etkisi vardır. Kan dolaşımını hızlandırır. Haricen kaşıntı  ve haşere sokmalarına karşı kullanılabilir. Ekspektoran etkiye sahiptir. Pastalara esans olarak kullanılır.
KULLANILIŞI: Dahilen 1 fincan suya 4-5 damla damlatılarak kullanılır.
    Haricen cilde friksiyon şeklinde uygulanır.
ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI:
    Yüksek düzeyde folik asit içerir ve bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahiptir. İdrar söktürücü, müshil ve kuvvet verici olarak önerilir. Cilt i dengeleyici, nemlendirici, kırışıklıkları önleyici olarak kullanılır.
KULLANILIŞI: Dahilen; 1 fincan suya 5-6 damla damlatılarak kullanılır. Haricen; cilde friksiyon yoluyla uygulanır.
VANİLYA AROMASI:
    Mideyi uyarıcı ve cinsel gücü artırıcı özelliğe sahip olup bu etkileri merkezi sinir sistemini uyarması sonucu meydana gelmektedir. Aromaterapide daha çok korrigon amaçla kullanılması tavsiye edilir. Pastalara esans olarak kullanılır.
KULLANILIŞI: 1 fincan suya 5 damla damlatılarak günde 3 defa içilir.
VİŞNE AROMASI:
    Ateş düşürücü, idrar söktürücü ve ishale karşı kullanılması tavsiye edilir. Meyvelerinde şeker, elma ve limon asidi, vitamin A ve C yüksek potasyum ihtiva eder.
KULLANILIŞI: Dahilen suyla karıştırılıp şerbet kıvamına getirilerek içilir.
    Çocuklarda kesme şekerine 3-4 damla damlatılarak da kullanılır. Haricen A-C vitamini ve potasyum özelliğinden dolayı temel yağlarla karıştırılıp friksiyonla cilde uygulanır. Cilt bakımında peeling şeklinde  uygulanır.
ZENCEFİL YAĞI:
    Buhar terapisi, soğuk algınlıkları, nezle, bulantı, halsizlik durumlarında etkili olarak kullanılır. Masaj yağlarında veya banyoda kullanıldığında romatizma, eklem ve adale ağrılarında kan dolaşımının zayıf olduğu bölgelerde faydalı olduğu için tavsiye edilir.
    Ayrıca dahilen yatıştırıcı ve gaz söktürücü etkiye sahiptir.
KULLANILIŞI: Dahilen 1 fincan suya 2-3 damla damlatılarak günde 2 defa kullanılır. Haricen cilde masaj yapılarak kullanılır.( zencefil yağı normalde zehirsiz ve tahriş etmez ancak hassas ciltleri tahriş edebilir. Işığa karşı duyarlıdır.)