Birlikte bir ses ve güç oluşturmak üzere kurduğumuz Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği üyeleri olarak zaman zaman bir araya gelip etkinlikler düzenliyoruz. Yaşadığımız olayları değerlendiriyoruz. Yozgat'ın Tanıtımı Gelişimi adına görüş ve düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Ülke SORUNLARINA değiniyor, görüş ve fikir alışverişinde bulunuyoruz. Maksadımız kucaklaşmak KARDEŞ olmak ve birlikte bir güç oluşturmaktır.

      Türkiye'nin Güneyinde bir terör devletinin kurulması hazırlığını sezince severimiz  Afrin Zeytin Dalı adıyla harekat başlattı. Devletimizin bu azmini bu çabasını yalnız bırakamazdık. Bizim de Tarafımız belli olsun dedik iki kez bir araya gelip, Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediğimizi, ordumuzun ve devletimizin yanında olduğumuzu haykırdık. "Bu Savaş'ta biz de Varız" diyoruz. Devlet baba istesin , bize ihtiyaç duyduğunu vurgulasın :" Evet Ölümüne biz de Varız" Söz konusu olan vatansa gerisi teferruattır diyoruz.

       Bu mana da geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi günü Yozgatlı Şairler ve Yazarlar olarak Hayri İnal Konağı'nda bir araya geldik. Arkadaşlarımız okudukları şiirlerle, söyledikleri Kahramanlık türküleriyle Zeytin Dalı Harekatı'na Katılan Mehmetçiklere selam gönderip " Başkomutan emir buyursun biz de Afrin'e kahramanlarımıza desteğe koşalım"dediler.    

      Hayri  İnal Konağı'ında Yozgat Belediyesi'nin de katkılarıyla Arabaşı Etkinliğinde bir araya geldik, Yozgatlı şair ve yazarlar olarak Afrin Zeytin Dalı Harekatı'na desteğimizi sunduk. Kahraman ordumuzu adım adım takip ediyor başarısıyla gurur duyuyoruz. Şehitlerimiz var şühedaya rahmet diliyoruz. Gazilerimiz var gazilerimize Allah dan acil şifalar diliyoruz. Türk Milleti bir ve beraberdik, birlikte bir güç olmak zorundadır. Ayrı gayri sesler bizden değildir diyoruz.

        Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu olarak yaptığımız çağrı ile Hayri İnal Konağı'nda bir araya gelen şair ve yazarların "Arabaşı Etkinliği" ne Yozgat Vali Yardımcıları, Şükrü Çakır,  Vali Yardımcımız Salih Altun, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz ve Il Kültür Turizm Müdürü Metin Halıcı da katıldı. Ayşe Ilıcak İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İdris Çetin, Bozok Üniversite'si Öğretim Görevlisi Zakir Taş, Yozgat Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Saygı, Yozgat Kültür Turizm ve Kalkınma Derneği Başkanı Kelami Akdemir, Yozgat Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı İsmail Koçak, Sosyal Hizmetler Merkezi Psikolojik Danışmanı Hüseyin Aktaş, Muhasebeci Mali Müşavir Satı Sargın, Çapanoğlu Büyük Camii Derneği Başkanı Selim Nemli de katıldı..

       Etkinliğimizi şair ve yazarların yanı sıra  seçkin bir davetli topluluğu da izledi. Dostlarımız Arabaşı Programını ilgiyle takip ettiler. Okunan Kahramanlık şiirlerine alkış tutup  Şühedaya rahmet dilediler. Il Kültür Turizm Müdürü Metin Halıcı burada yaptığı konuşmada şair ve yazarların yanında olduklarını dile getirdi: "Yozgat için güzel- sürpriz projelerimiz var inşallah bu projeleri sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

       Arabaşı Etkinliğimize ev sahipliği yapan, katkı sağlayan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Başkan Yardımcıları Talip Karslıoğlu, Serdar Açıkgöz, Hayri İnal Konağı Çalışanları Önder Yaşar ve emeği geçen tüm görevlilere teşekkür ediyoruz.. Katılımcılara da teşekkür ediyoruz.  Afrin Şehitleri de dahil tüm şühedaya  rahmet dileriz. Gazilerimize- yaralılarımıza şifa diliyoruz.  Ordumuza, yurdumuza Mevla yardım eylesin. Ülkemize tuzak kurmaya çalışan hainlerin tuzaklarını başlarına çevirsin inşallah!..