CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan'ın düzenlediği basın toplantısında, kendisinin ve çok sayıda CHP'linin AK Parti'ye üye yapıldığı açıklandı. Ardından MHP'liler de aynı iddiaları ortaya attı. AK Parti Genel Merkezi'de konuya ilişkin inceleme başlattı.
Önceki gün Yozgat'a ulaşan bilgi el altından bazı AK Partililer tarafından gazetelere servis yapıldı, ''Mustafa Türkmen'e kırmızı kart'' başlığı ile. Servisi yapanlar daha kısa süre önce aynı ismin Merkez İlçe Başkanı olması konusunda ne kadar hararetli olduklarını da unutmamak gerekir.
Bu ayrı bir konu, ''Vefa ile vefasızlık'' anlamında. O nedenle, ''Dün dündür, bugün başka bir gündür'' anlayışının hakim olduğu bir dönemde, menfaatler ön plana çıktığında, beraber yola çıktığın insanı satmak doğal hale geldi, günümüzde...
Olay nedir?...
AK Parti Genel Merkezi, yerel ve genel seçimlerde alınan oy oranlarına orantılı olarak üye yapılması talimatı vermiştir. Bu talimat doğrultusunda da teşkilatlar, üye kayıtlarına başlamıştır. Yozgat'ta istenilen düzeye ulaşabilmeniz için öncelikle resmi kurumlarda görev yapan tüm memurların parti üyesi yapılması gerekir. Bu da mümkün değildir. Onun yerine, genel merkezin verdiği talimatlar doğrultusunda üye sayısını artırmaya yönelik bir çalışma yapılmıştır. Yapılan bu çalışmanın yanlış olduğu ortaya çıkınca da kıyamet kopmuştur, birilerini kendisini aklama adına birilerini harcama politikasını devreye sokmuştur.
AK Parti Yozgat Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen'in tek başına oturup, herkesi partiye üye yapması mümkün değil. Kaldı ki; burada sadece Yozgat merkez ilçede yapılan bir üye kaydı da sözkonusu değil. İlçelerde de yapılmıştır. Ama ne hikmetse ''Kırmızı kartı gören'' AK Parti Yozgat Merkez İlçe Başkanı olmuştur. Bu da şu anlama geliyor; ''Yozgat'ta AK Parti'ye başka parti üyelerinin kayıt yaptırılmasını Mustafa Türkmen tek başına sağlamıştır.''
Böyle bir şeyin olması da mümkün değil ama eğer böyle bir şeyi Mustafa Türkmen tek başına yapabilecek bir beceriye, güce sahip ise, o zaman takdir edilmesi gerekmez mi?...
AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, sorumluluğu üzerine almış, istifa edebileceğini genel merkeze bildirmek suretiyle, ''Onurlu'' bir davranış sergilemiştir. Buna destek vermek yerine, ''Fırsat bu fırsat'' anlayışını ön plana çıkartan bazı partililerin, gazetelere servis yapmasını doğru ve etik bulmuyorum. Gazetelerin özel kaynaklarından bilgi temin edip, haber yapması ne kadar normal ise, parti içerisinden birilerinin servis yapması da o kadar yanlış, olduğunu düşünüyorum.
Sonuç olarak, sadece bir kişinin değil, birden fazla kişinin, parti genel merkezinin dahil sorumlu olduğu bir konuda faturanın bir kişiye çıkartılmasını anlamlandırmak mümkün değil. Eğer, bu yöntemle, birilerini suçlu ilan ederek işin üzeri kapatılacağı düşünülüyorsa, kapanacağını hiç sanmıyorum.