Tesisler konusunda yıllardır gündeme getirilmesine rağmen bir türlü sonuçlandırılamayan projeleri son üç ay içerisinde gerçekleştirdik. 7 tane tesisimizin kömür ve fuel-oil’den doğalgaza dönüşümlerini tamamladık. Bu süreç içerisinde biraz zorlandık ve diğer kurumlar ile ortak çalışma yaptığımız zamanlar oldu, ama başardık. Şu anda tüm tesislerimiz sıcak, salonlarımız sıcak, sporcularımız üşümeden, duş alacakları sıcak suları da hazır olmak suretiyle kullanıma hazır. Özellikle okullar arası müsabakaların oynandığı şu günlerde, tesislerimiz hizmetlerini eksiksiz olarak vermektedir, bu da bizleri gururlandırmaktadır.”
7 aylık süre içerisinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yapılan faaliyetlerden de bahseden Güneşer, oldukça verimli bir süreç yaşadıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü, “Spor etkinlikleri bakımından yaz tatili ile birlikte, hayata geçirdiğimiz yaz spor okulları etkinliğinde bir spor patlaması yaşadık. Sporcu öğrencilerimize forma ve giysi hediye ettik, bunun da teşviki ile yaz spor okullarımıza değişik branşlarda 800’ün üzerinde rekor bir kayıt gerçekleştirdik. Okulların açılması ile bu sayının biraz düştü. Bu sene gerçekleştireceğimiz çalışmalarımız sonucunda, bu sayıyı ikiye katlamak hedefindeyiz.
Okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin spor yapması konusunda en büyük engeller, okullarda spor alanlarının yeterli olmaması, gerekli araç gereç, forma, top ve benzeri araçların kısıtlı olması. Milli eğitim kökenli olduğum için bu konuda da bilgi sahibi olduğum için, aldığımız malzemelerin büyük bir kısmını imkanlarımız dâhilinde okullarımıza dağıttık. Okullar arası spor müsabakalarında müracaatların çoğaltılması konusunda yaptığımız bu teşvikler neticesinde takım sporlarında, özellikle voleybol branşında rekor bir müracaat gerçekleşti. Lig usulü maçlar yaptık. Gençler, yıldızlar, küçükler kategorilerinde 100’e yakın maç organize ettik ve maçlar hala devam ediyor. Önümüzdeki yıl inşallah bu rekor müracaatları diğer branşlara da yayacağız. Bozok Stadı yan sahasının ışıklandırma işini çözüme kavuşturduk. Amatör spor kulüplerimiz ASKF’den gelen programa göre istedikleri zaman antrenmanlarını yapabilecekler. Antrenman sonunda da sıcak su ile duşlarını alacaklar”.
2013 yılı içerisinde, Yozgat genelinde suni çim dönüşümü tamamlanmamış ilçe saha kalmayacağını belirten Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, sözlerini şöyle sonlandırdı, “Aydıncık, Yenifakılı, Çekerek ilçelerimizde ve beldelerimizde bulunan toprak sahalarımızı da bakanlığımızın desteğiyle suni çim ile kaplayacağız. Sene sonunda, suni çim dönüşümü tamamlanmamış sahasız ilçemiz kalmayacak”

Editör: TE Bilişim