Ziyaretlerine  Bozok İlköğretim Okulu'dan başlayan Vali Yazıcı, daha sonra Yozgat Gençlik Merkezi ve Bozok Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu. Bozok İlköğretim Okulunu ziyaretinde sınıflara girerek derslere katılan, öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, Okul Müdürü Arif Hikmet Sönmez’den okulda yürütülen çalışmalarla ve okulun ihtiyaçları hakkında bilgiler aldı.
Yozgat Gençlik Merkezi’nde yaptığı incelemeler sırasında Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer ve Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz’dan bilgiler alan Vali Yazıcı, kursiyerlerle de sohbet etti, isteklerini ve sorunlarını dinledi, Gençlik Merkezlerinin önemli bir görevi yerine getirdiğini, gençlerin boş zamanlarını değerlendirmelerine imkan sunduğunu kaydetti.
Halen 54 kursa bin 600 kursiyerin devam ettiği Gençlik Merkezi'nde ihtiyaçlar doğrultusunda bu kurs sayısının daha da çoğalabileceğine vurgu yapan Vali Abdulkadir Yazıcı, “Gençlik Merkezi’nde, gençlerimiz serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle güzel bir şekilde değerlendiriyorlar. Bizlerde bu hizmetlere her türlü desteği verirken, Gençlik Merkezimizin imkânlarını da artırmaya, alanlarını genişletmeye çalışacağız” dedi.
Bozok Spor Salonuna geçen ve burada da incelemelerde bulunan Vali Yazıcı antrenman yapan gençlerle sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi. Son yıllarda yapılan çalışmalarla sporun özendirilmesi ve bununla birlikte özellikle gençlerimizin malayani alışkanlıklardan uzak tutulmasının hedeflendiğini anlatan Vali Yazıcı, son dönemlerde Yozgat’ta spora olan ilginin gözle görülür bir şekilde arttığını, Spor Vadisi projesinin tamamlanmasıyla bu ilgi ve alakanın en üst düzeye çıkacağına inandığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim