Yozgat Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, Seyyahlar Ulu Çınar'ın izinde projesi kapsamında 7. kafilenin Samsun ve Bartın illerine dün gittiklerini söyledi. diğer grupları ise 26-29 ve son olarak 30 Ağustos tarihlerinde Samsun ve Bartın illerine giderek bu yıl ki seyyah turlarını sonlandıracaklarını ifade eden Sapmaz,  ''Geziye giden öğrencilerimiz, günlük şeklinde not tutuyorlar, döndüklerinde bu notları bizlere veriyorlar. Bizlerde okuyup değerlendiriyoruz. Seyyah turları sonunda bu günlükleri genel merkeze göndereceğiz. Ben de bu günlüklerde bana ilginç gelen kısımları belirliyorum; örneğin, 'Evimizde bile böyle konforlu bir ortam yok. Kaldığımız yerin sabah akşam sıcak suyu var.,  'Sağ olsun devletimiz, bizler için her türlü fedakarlığı yapıyor. Tüm imkanları bizlere sunuyor',  gibi yorumlar yapılıyor'' dedi.
Bu yıl seyyahlar ve gençlik kampları olmak üzere toplam 530'a yakın öğrencileri turlara gönderdiklerini ifade eden Sapmaz, 190 öğrenciyi 30 Ağustos tarihine kadar göndereceklerini ifade etti.
Sapmaz, şöyle konuştu;
''Seyyah Projesi’nde en hoşumuza giden nokta, ilçelerden yaptığımız karma gruplar oldu. Gruplarımıza Yozgat’tan katılan öğrencilerin yanında, Şefaatli, Aydıncık, Sorgun, Çekerek gibi ilçelerimizden de katılan öğrenciler oldu. Kırsalda veya ilçelerde bulunan öğrencilerimiz bazı imkanlardan biraz daha yoksun kalıyorlar. Bu nedenle bu eksikliği biraz daha azaltmak istedik.''

Editör: TE Bilişim