Bu yıl İngiltere'de gerçekleştirilen olimpiyat oyunlarına katılan Türk Milli takım sporcuları arasında bulunan 4'ü Yozgat doğumlu toplam 5 sporcumuzdan sadece Avrupa ve Dünya Şampiyonu Güreşçimiz Rıza Kayaalp madalya ile döndü.
Olimpiyatlarda Türkiye'ye ilk madalyayı kazandıran milli sporcumuz Rıza Kayaalp, 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında Gürcü rakibiyle yaptığı mücadelede her iki oyunda da rakibinin minderin dışına basmasını sağlayarak 1-0'lık skorlarla iki oyun kazandı ve bronz madalyaya kavuştu. Excel Arena'da grekoromen güreşte mindere çıkan ve 120 kiloda bronz madalya kazanan Kayaalp, İngiltere'de mindere altın madalya için çıktığını, ancak bazı hatalar nedeniyle bronz madalyada kaldığını söyledi. Milli güreşçi, "İlk madalya alan sporcu olduğum için çok mutlu oldum. Ne kadar tecrübeli olursak olalım bizim de stresimiz vardı" diye konuştu.
Türkiye adına 12-13 yıl daha madalya mücadelesi vermek istediğini belirten milli sporcu, bundan sonraki olimpiyatlarda Türkiye'ye altın madalyayla dönmeyi hedeflediğini kaydetti. Kayaalp, "Avrupa ve dünya şampiyonu olduğum gibi bunu başaracağıma da eminim. İnşallah bir gün olimpiyat şampiyonu olacağım" ifadesini kullandı.
2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda, Yozgatlı güreşçilerden Atakan Yüksel grekoromen stilde 66 kiloda mindere çıktı ve İranlı rakibi Saeid Morad Abdvali 2-0 yenildi. Excel Spor Salonu'ndaki mücadelenin ilk devresinin 1-0 geriye düşen milli sporcu Yüksel, ikinci devrede ise puan alamayarak İran'lı rakibine 2-0 mağlup oldu.
Erzurum doğumlu olmasına karşın Yozgat Güreş Eğitim Merkezi'nde güreş eğitimi alan Rahman Bilici ise, Excel Arena'daki karşılaşmanın ilk periyodunu 1-0 geride kapadı, ikinci periyotta da rakibine üst üste puanlar verdi. Rakibinin kündesine de engel olamayan Bilici, bu periyodu 5-0 geride kapayıp minderden 2-0 yenik ayrılıp, elendi.
Temsilcimiz Aylin Daşdelen ise oldukça talihsiz bir olimpiyat geçirdi. Kadınlar 53 kiloda podyuma çıkan Daşdelen, koparmada ilk iki hakkında 91 kiloda başarısız oldu, üçüncü hakkında bu ağırlığı kaldırmayı başardı. İlk bölümde 99 kilo kaldıran Moldovalı Cristina Iovu ilk sıradaydı. Silkmede ilk hakkında 124 kiloyu kaldıramayan Aylin, madalya almak amacıyla ikinci hakkında 129 kilo denedi ama başarısız oldu. Aylin, son hakkına gelmedi ve yarışmayı tamamlayamadı.
Kübra umduğunu bulamadı; 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda, masa tenisinde mücadele eden hemşerimiz Kübra Öçsoy madalyaya çok yaklaşmasına karşın, yarı finalde aldığı yenilgi ile madalyasız yurda dönen sporculardan oldu. Excel Arena'da yapılan müsabakalardaki Masa tenisi müsabakasına bronz madalya maçına çıkan Kübra Öçsoy, Ukraynalı Viktoriia Safonova'ya 11-5, 11-3, 5-11 ve 11-5'lik setlerle 3-1 mağlup olarak elendi.

Editör: TE Bilişim