SORGUN Gençlik Derneği 2012 yılında kurulmuş, 2014 yılında resmi hüviyetine  kavuşmuş. Gençler arasında yardımlaşmayı, dayanışmayı ve ortak çalışmayı amaçlayan dernek bu manada bir çok etkinliğe imza atmışlar.  Kariyer günleri, kitap okuma etkinlikleri, geziler, sanatsal faaliyetler ile eğitici, bilgilendirici kurslar gibi... Temel amaç: gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp kültür ve sanat çalışmalarına yönlendirmek. Geleceğe hazırlamak ve kendilerine güven kazandırmak.
Sorgun Gençlik Derneği'nin hafta sonu Yozgat Hayri İnal Konağı'nda  anlamlı ve seçkin bir etkinliğini vardı. Yozgat Gençlik Topluluğu'nun da destek verdiği bu anlamlı etkinliğe dernek yönetim kurulu üyeleri, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Hakkı Yurtlu ve çok  sayıda üniversite öğrencisi katıldı. SORGED olarak Yozgat'ta da anlamlı bir program gerçekleştirmiş oldular.
Sorgun Gençlik Derneği yönetimin düzenlediği program pazar günü Hayri İnal Konağı'nda yapıldı. "Kitap Sizden, Çay Bizden" konulu etkinlik Sorgun'da her hafta düzenleniyormuş ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyorlarmış. Dernek yönetimi bunu Yozgat'a taşımayı ve üniversite öğrencileri ile buluşmayı planlamışlar. Bu tür çalışmalarla gençlere  kariyer kazandırma, kendilerine güven duyma ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirme duygusunu kazandıracaklarına inanıyorlar. 
Sorgun Gençlik Derneğinin  Yozgat Programı: " Okuma Etkinliği": Gençlerin birlikte  kitap okuma saati ile başladı. Okuma saatinden sonra Yozgat'ın yöresel yemeği Arabaşı İkramı yapıldı. Daha sonra tanışma ve sohbet bölümüne geçildi. Köy Oda oyunları ile şenlenen gençler, Yozgat'ın yöresel türküleri eşliğinde sohbetlerini sürdürdüler. (Konak sorumlusu yöre sanatçımız Önder Yaşar kardeşimize teşekkür ederiz.) Birlikteliğin, kaynaşmanın yaşandığı etkinlikte  Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Hakkı Yurtlu   gençleri tebrik etti ve  Yozgat programlarına destek olma sözü verdi.
Dernek Başkanı Halil Uğuz kardeşimle ve ekibiyle görüşüp konuşma imkanımız oldu. Gözleri ışıl ışıl, çevrelerindeki gençler de Pırıl Pırıl, çalışma azmiyle dolular... Ciddi Çalışmalara ve projelere yönelmek, bu konuda gençlerin gücünü ve başarısını  değerlendirmek istiyorlar. Bugüne kadar bir çok etkinliğe imza atıp kendilerini kanıtlamışlar. Kitap okuma etkinlikleri başta olmak üzere kültür sanat faaliyetlerini artırıp Sorgun ve Yozgat genelinde gençler arasında kaynaşmayı, yardımlaşmayı ve kucaklaşmayı planlıyorlar. Biz de Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği olarak bu arkadaşlarımıza destek olma sözü veriyoruz.
Sosyal hayatta gençlerin daha aktif görev almalarını ve kültür sanat çalışmalarına ağırlık vermeyi arzu eden Sorgun Gençlik Derneği;  il yöneticilerinden ve siyasi partilerden kendilerine destek olunmasını, sahip çıkılmasını, projelerinin desteklenmesini arzu ediyorlar.  Bozok Üniversite'si ile de diyalog kurup gençler arası yardımlaşmayı yaygınlaştırmayı düşünüyorlar. Bize destek olun, gençlerimizi buluşturalım, kaynaştıralım, kucaklaştıralım, onları Çevrenin kötü ve Zararlı alışkanlıklardan koruyalım, güzel Şeylerde buluşturalım diyorlar.
Evet Sorgun Gençlik Derneği Yönetimi'ni kutluyoruz. Güzel bir birlikteliğe adım atmışlar. Kitap okuma alışkanlığı başta olmak üzere, kariyer toplantıları, meslek edindirme kursları ve kültür sanat faaliyetleri ile farkındalık  oluşturma adına ciddi çalışmalar yürüteceklerine inanıyor ve kendilerine güveniyoruz. Yozgatlı yöneticilerimizin, iş adamlarımızın ve belediye başkanlarımızın onlara kol kanat olup destek olacaklarına da güvencimiz tamdır. Ben kendi adıma söz veriyorum: "Gençler her çalışmanızda arkanızda olacağız!" İnşallah.