“Yrd.Doç.Dr. Süleyman COŞKUNER/ ANRALYA”
 Azerbaycan milletvekilimiz değerli arkadaşım ve can dostum Ganire PAŞAYEVA başta olmak üzere, ASKED başkanı Savaş ÜNAL, Sahil yayınevi sahibi ve proje editörü Gonca ÜNAL, proje koordinatörü Soma’lı şair ve yazar canım kardeşim Mehmet Metin BAŞ, ASKED Azarbeycan temsilcimiz Rafia SERKANGIZI, Azerbaycan devlet sanatçısı İlham ASKEROĞLU, bestekar ve söz yazarı üstadımız Vural ŞAHİN, 21. Dönem MHP BURDUR Milletvekili Yrd.Doç.Dr. Süleyman COŞKUNER, tsm sanatçısı Ali AVNİ, Azerbaycan’dan 12 şair ve yazar ile ismini buraya sığdıramayacağım 70 cesur ve duygu yüklü yürek şair-yazar can kardeşlerim katılarak destek sundular.
 Proğramımızın birinci günü gündüz kuşağı Soma Cumhuriyet meydanında geniş bir halk katılımı ile birlikte gerçekleşti. Şairlerimiz Soma şehitlerimize ithafen yazdıkları duyarlı ve bir o kadar da duygusal şiirlerini paylaştılar. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı. Proğramımızın sunumunu Mehmet Metin BAŞ kardeşim ve sevgili kızı başarı ile gerçekleştirdi.
 Etkinliğimizin sembol ismi ve maskotu, maden mühendisi şehidimiz Ferhat TOKGÖZ’ün biricik oğlu sevgili Selim ve annesi yüreği yaralı kardeşimiz Hidayet TOKGÖZ’e gösterilen ilgi ve sevgi görülmeye değerdi.
 Akşam kuşağı proğramımız ise, SEAŞ sosyal tesislerinde ilçemiz kaymakamının da katılımıyla devam etti.
 İkinci gün kahvaltıdan sonra maden şehitliğimizin ziyareti vardı. Gencecik fidanlarımız al bayraklarımız altında, yerin altına bu defa kömür çıkarmak için değil, Rableri ile buluşmak için inmişlerdi. Acı, hüzün, feryat, figanlar yeniden tazelenmişti. Şehitlerimizin her birinin hayat hikayesi ibretlerle doluydu. Bekar olanlar, yeni evli olanlar, küçük çocukları olanlar, gurbetten gelenler, borcu olanlar, o gün işe başlayanlar, evlilik hayali kuranlar…
 Mezarın birinin üzerindeki ilk okula yeni başlayan bir öksüzümüzün yazdığı defter sayfasına hiçbir metin yürek dayanamadı:
 “BABACIĞIM SENİ ÇOK ÖZLEDİM, NE ZAMAN GELECEKSİN?”
Rabbim birdaha Soma’mıza, ülkemize ve hiçbir kimseye böyle acılar göstrmesin.
Şehit yakını canlarımız; şehitlerimizin kutsal hatırası yüreğinizin en nadide yerinde her zaman dursun. Elbette hiçbir zaman unutulmayacak. Ancak her şeye rağmen hayat devam ediyor. Yavrularımızın sağlıklı ve kaliteli gelecekleri için sorumluluklarımız ve görevlerimiz var. Bu elim olaydan daha güçlü ve metanetli çıkmasını becerebileceğinizden eminim. Sizler elleri öpülecek mübarek kardeşlerimizsiniz. Sizleri bütün kalbimle, yürekten kutluyorum ve şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum.
Selam, sevgi ve dualarımla… Allah’a emanet olunuz…
Yrd.Doç.Dr. Süleyman COŞKUNER