Siyasette hiç bir zaman iki kere iki dört etmez. Başka bir değişle evdeki hesap çoğu zaman çarşıya uymaz. Uymadığı zaman da oturulup, hesaplar, kitaplar yapılır, herkes kendi çapında ''Daha önce söylemiştim!'' diyerek, sonucu tahmin ettiğini söyler.
Yozgat'ta merkez belediye için iktidar partisi ile MHP'nin çekişeceği öngörülüyor. O nedenle de her iki partinin adayının kim olacağı sorusuna yanıt aranıyor. Diğer partilerin hiçbirisi gündeme dahi getirilmiyor.
Yozgat'ta en uzun süre ile Belediye Başkanlığı görevini yürüttükten sonra iktidar partisinden Milletvekili seçilen Mehmet Erdemir'in BBP'den aday olabileceği konuşuluyor. Hatta yapılan bir anket çalışmasında Erdemir'in bağımsız aday olması halinde bile önde görülen iki partiyi zorlayacağı ileri sürülüyor.
1977 yılına kadar Yozgat'ta CHP'nin önemli bir üstünlüğü vardı. Yozgat merkez Belediyesi'ni elinde bulunduran CHP, 12 Eylül 1980 öncesinde rahmetli Cevdet Dündar'ı aday gösterirken, parti içi muhalefet harekete geçti, aleyhte çalışmaya başladı. Bu durumda DYP adayının ismi ön plana çıktı, kazanmasına da kesin gözüyle bakılıyordu. MHP o dönem fazla varlık gösteremiyordu il  merkezinde, özellikle de belediye başkanlığı seçimlerinde. O dönem Güven Partisi'nin adayına bile şans tanınırken, hiç şans tanınmayan MHP Yaşar Erbaz ile seçimlerden başarıyla çıkan taraf oldu. Her ne kadar MHP'liler ''Biz biliyorduk'' dese de hem kendileri için hem de Yozgat'ta aktif siyasetin içerisinde olanlar için ciddi bir süpriz oldu. O tarihten itibaren de Yozgat il merkezinde MHP hep önemli bir güç olarak varlığını sürdürdü, sürdürüyor.
Bugün gelinen noktada da durum aynı görünüyor. Denildiği gibi Mehmet Erdemir'in bağımız veya BBP'den aday olması durumunda hem iktidar partisi hem de MHP ciddi oranda oy kaybı yaşayacaktır. Erdemir her iki partinin seçmenine de hitap edebilir, edecektir de...
12 Eylül 1980 öncesindeki son yerel yönetimler seçimlerinde nasıl ki MHP hiç hesapta yokken seçimlerden başarıyla çıkıp, Yozgat il merkezinde de etkin hale geldiyse, bugün hiç hesapta bulunmayan CHP'nin ciddi bir aday çıkartması halinde alternatif bir parti konumuna gelebilmesi de mümkün olacaktır.
Yozgat il merkezinde 4 partinin veya adayın çekişiyor olması, seçimlerden sonra kazananın Yozgat olacağından hiç şüphem yok. Zira, bir tarafta iktidar partisi diğer tarafta MHP'nin bulunduğu ''Tahtaravalli'' kimden yana ağır basarsa bassın, sonuç fazla değişmiyor. Güç sahibi olan halkın talep ve istekleri doğrultusunda çalışmalar yapmak yerine, kendi bildiği noktada çalışmalar yapmayı tercih ediyor.
Yozgat'ın ilçe belediye başkanlığı makamı olmaktan kurtulabilmesi için siyaset yapmak isteyenlerin biraz daha gayret göstermesi gerekir.  Yoksa değişen bir şey olmaz...