Siyaset...
Kanaat önderleri....
Bir haber.
2023 hedeflerine daha güçlü bir kadro ile gitmeyi hedefleyen AK Parti, toplumun önde gelen simalarını saflarına katacak. Parti teşkilatları kendi il ve ilçelerindeki isimleri tespit etmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 18. yıldönümü konuşmasında, “Hedefimiz; bizim için kanaat önderleri kimlerse bunları seçip çıkartmak ve kadromuzu güçlendirmektir” ifadesini kullanmıştı.
(Fazlı Şahan  27 Ağustos 2019, 
Yeni Şafak)
Peki nedir bu kanaat önderi?
Kanaat önderi. Kanaat Lideri kavramı, psikolojik bir kavram olup, fertlerin ve toplumların anlama ve kavrama farklılıklarından ötürü, bir gruba veya topluluğa sosyal mesajları veya sosyal olayları, onların anlayacağı ve kavrayacağı dilde anlatan liderdir. Kanaat lideri, kendi grubu gibi yaşar. 
Kanaat önderi; bir stk nın, bir vakfin, bir derneğin, bir cemaatin veya bir hizmet kurumunun önde gelen ismi ve/ya kişileridir.
Burada asıl önemli olan dini cemaat, vakıf, stk ların vs nin başında olan kişilerin bizzat siyasetin içerisinde olma sıkıntısı ve tehlikesidir. 
Özellikle bir cemaatin, kanaat önderi olarak tasvir ettiğimiz kişilerin bizzat siyasetin içerisinde olması, üzerlerine  giymiş oldukları davaları ve hizmetleri için daha sonraki günlerde bir sıkıntı, bir ayrılık, bir kavgayı beraberinde getirebileceği gibi hizmet içerisinde bulunan tüm kişilerin cemaat içerisinde ve dahi dışarıdaki sosyal ilişkilerini etkileyecek bunun bir adım ötesinde ise araya giren SİYASET;  muhabbet, kardeşlik düsturlarını zedeleyebilecektir. 
Her ne maksatla  olursa olsun  kanaat önderlerini siyasetin bizzat içerisine almak siyasetin tüm kirliliğini yalanlarını ve meşru olmayan tüm işlerinize peşinen kabul etmiş olmaktır. Zira burada siyasetçilerin bu makam ve mevkideki insanların nüfusunu kullanarak yaptıkları bir grup üzerinden MENFAAT DEVŞİRMEKTİR. 
MENFAATİ ESAS TUTAN 
SİYASET CANAVARDIR. 
B.S.Nursi 
Kanaatimiz, düşüncemiz ve gönlünüzden geçen ise evet; bizimde bir reyimiz var. Sandıklar kurulduğunda dinimiz,vatanımız ve kutsal değerleriniz için hangi parti ve kadroları hayırlı hizmetlere imza atacak ise bizde o partinin pusularına EVET mührünü vururuz. Tabii burada tercih, KÖTÜNÜN İYİSİ yâda diğer tabir ile EHVENİ ŞER.
Lâkin görmek istemediğimiz husus, KANAAT ÖNDERLERİNİ SİYASİ PARTİLERİN İÇİNDE OLMAMASIDIR.
Yapacaklar ise ki zaman zaman  duyuyor ve şahit oluyoruz tüm bölgelerdeki kanaat önderleri ile zaman zaman bir araya gelip İSTİŞARE EDİLSİN.
Dilek ve temennimiz odur ki; yaptıkları en kolay ve basiti olan TRİBÜNE OYNAMAKLA gene SİYASET BATAKLIĞINA  inşaallah bu KANAAT ÖNDERLERİNİ SOKMAZLAR.
Selam ve dua ile.