Konuyu TBMM gündemine taşıyan Durmaz, şu açıklamalarda bulundu; "İllerde bulunan kültür derneklerinde görev yapan yerel sanatçılar, kendi illerinin kültür değerlerini temsil eden gönüllü kültür elçileridirler. Kültürümüzün yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmasında büyük katkısı olan bu kültür elçilerimize destek olmak için, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi (DÖSİM) aracılığı ile geçici işçi kadrosu verilebilmektedir. Bu uygulama bazı illerimizde vardır ve uygulanmaktadır."
BAKAN GÜNAY'A
SORULAR
    MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz açıklamasının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a şu soruları yöneltti;
    Yozgat ilimiz kültürünün temsil edilmesi ve yaşatılması için, Bakanlığınızca Yozgat ilimizde bulunan kültür derneklerine tahsis edilmek üzere bir kadro çalışması var mıdır? Başka illerde uygulanmakta olan bu çalışma Yozgat ilimiz için neden uygulanmamaktadır? Durmaz, "Bütün olumsuz şartlara rağmen ilimiz kültürünün yaşatılması için her türlü çalışmayı yerine getirme çabası içerisinde olan kültür derneklerimiz için bahse konu kadronun bir an önce verilmesi gerekmektedir." dedi.
Editör: TE Bilişim