CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Parti Meclis Üyesi, Kadın Kolları Genel Başkanı Zuhal Samlı ve MYK üyesi Selda Arık dün Boğazlıyan’ı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.
    CHP İlçe Teşkilatında düzenlenen toplantıya Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, CHP İl Başkanı Onur Kaytan, İlçe Başkanı Mustafa Kemal Karaman ve partililer katıldı.
    Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Mustafa Kemal Karaman, parti genel merkezince başlatılan proje kapsamında yerel seçim çalışmasına başladıklarını söyledi.
    Bu kapsamda Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Parti Meclis Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Zuhal Samlı ve MYK Üyesi Selda Arık’ın teşkilatı ziyarette bulunduğunu belirten Karaman, hedefimiz hem yerelde hem de genelde iktidar olmaktır dedi.
    Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise Yozgat’ın hem yerel hem de genel siyaset bakımından Türkiye açısından önemli bir bölge olduğunu vurguladı.
    “Biz yerel seçimlere partimizi hazır bir şekilde 2014 yılına taşıyacağız” diyen Köprülü; “Yozgat 14 ilçe, 51 belde ve 556 köye sahip bir bölge. O yüzden yerel siyasetin zor olduğu bir bölge. Nokta çalışmasının her yere ulaşmak adına yapılacağı zor bir bölge. Dolayısıyla bu zor bölgede Cumhuriyet Halk Partisi adına siyaset yapan insanlar saygı ve hürmeti hak eden insanlardır. Ama bu saygı ve hürmetin yanı sıra partimizin bayrağının dalgalanması gerektiği 51 belde ve 14 ilçe belediyesi vardır. Bu bağlamda sorumluluklarımız da fazladır” dedi.Köprülü, amaçlarının Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da Cumhuriyet Halk Partisi takımının birer oyuncularına Yozgat’a kazandırmak olduğunu söyledi.
    CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Zuhal Samlı da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Boğazlıyan’a selamını ileterek başladığı konuşmasında, Yozgat ve genelinde nasıl iktidar oluruz, onun yol haritasını çıkarmaya geldiklerini belirtti.
    Her yerde sorunlar olduğunu savunan Samlı, Boğazlıyan’da da Yozgat’ta da her il de sorunlar olduğunu ifade ederek şunları kaydetti.    “Bu sorunları birliktelikle ortak akılla, nasıl çözebilirizi sizlerden almaya ve bunu da genel merkeze götürmeye geldik. Sorunları canla başla çözmeye çalışacağız.
    Bu makamlar gelip geçici, üç ay önce ilçe başkanı olan arkadaşımız şimdi milletvekili. Biz istiyoruz ki bu bir çok arkadaşımıza nasip olsun. Bu da nasıl olacak hem yerelde hem de genel de iktidar olmakla. Mevcut belediye başkanlıklarımızı kaybetmemekle, bunlara yenilerini ekleyerek, hatta Yozgat’ta 2-3 milletvekili çıkararak.”
“KADINLARIN
ÖNEMİ BÜYÜK”-
    Ak Parti’nin seçimleri kadınlarla kazandığını belirten Samlı, CHP’li kadınlar da alanlarda çok çalıştı ama 81 ilde 900’den fazla ilçede örgütlü olan, örgüt partisi olan CHP’de kadın örgütleri de daha aktif çalışacak dedi.
    Yerelde başarılı olmak istediklerini dile getiren Samlı, bunda kadınlarında öneminin de çok büyük olduğunun altını çizdi.
    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayan değişimin ardından 13 Eylül 2011 tarihinde bence çok büyük bir göstergesi olan ve uzun bir süredir yapılmayan ve belki de ilk kez yapılan bir şeyi yaptıklarını anlatan Samlı, ilk defa kadın kolları merkez yönetim kurulu üyeleri, gençlik kolları merkez yönetim kurulu üyeleri ve ana kademe merkez yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Genel Başkanımızın başkanlığında bir toplantı yaptık. Ve kadınların tüzükte yer almasını istediği önerileri sunduk dedi.
    Samlı, kadınların siyasette artık daha aktif hale getirileceğini belirterek, il ve ilçe yönetimlerinde kadınlarımız göstermelik değil, uygulamalı olarak görmek istiyoruz. Bunu milletvekili, il genel meclisi ve belediye seçimlerinde istediğimizi tüzükte uygulanmasını istedik diye konuştu.

Editör: TE Bilişim