Kaytan, yarın kutlanacak olan CHP'nin 88. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Cumhuriyet'ten önce kurulmuş, devlet kurmuş, ulusal kurtuluş mücadelesi vermiş bir siyasal parti olduğunu kaydetti.CHP'nin ''devleti emanet almayan, devlet kuran'' siyasi parti olması sebebiyle diğer siyasi partilerden farklı bir öneme sahip olduğunu savunan Kaytan, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     ''CHP'nin köklü geçmişi ona önemli görevler yüklemekte ve onu siyasal yaşamımız açısından vazgeçilmez kılmaktadır. CHP, ülkemizin modernleşmesi, yurttaşlarımızın insanca yaşaması için başlatılan devrim hareketinin düşünsel öncüsü ve uygulayıcısıdır. CHP, 88 yıllık geçmişinde olduğu gibi bundan sonra da ülkemize ve milletimize yönelik tehditlerin karşısında taviz vermeden durmaya devam edecektir.
    Bu noktada, bu gün Atatürk'ün, benim iki büyük eserim dediği ilki Cumhuriyet'e ve ikincisi CHP'ye sahip çıkma günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere yol arkadaşlarına ve Genel Başkanlarımızdan üyelerimize kadar CHP'ye emek veren tüm partililerimizi şükranla anıyorum.''

Editör: TE Bilişim