Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde partilileri ile buluştu. Kılıçdaroğlu, kendisini dinleyen coşkulu kalabalığa hitabında 13 Haziran günü sonrasında kutlanacak 1 Mayıs'ların daha anlamlı, telefon konuşmalarının daha özgür, Türkiye'nin daha özgür bir yapıya kavuşacağını söyledi.

            Boğazlıyan İlçesi'ne saat 15:00'de gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilçe meydanında halkı selamladıktan sonra açık hava toplantısı yaptı. 1 Mayıs gibi önemli bir günde Boğazlıyan'da olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Kılıçdaroğlu; “1 Mayıs işçi bayramını her yıl özgürce kutlayacağız. 1 Mayıs'ı delikanlı olma günüdür” dedi.

            Boğazlıyanlıların 1 Mayıs Bayramı'nı kutlayan Kılıçdaroğlu; “Bugün güzel bir gün. Bugün 1 Mayıs. Emekçilerin, çiftçilerin, alınteri dökenlerin, evine kazandığı parayla helal ekmek götürenlerin günü, onların bayramı bugün.  Aynı yürek içinde aynı sevgi ile coşkuyla kutlayacağız. İnşallah 13 Haziran'dan itibaren Türkiye'ye özgürlükler gelecek. Özgürce telefonlarımızla konuşacağız, özgürce yazacağız" dedi.

Halkı hortumlayanlara karşı ülkenin güç birliği içerisinde olması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Geçen 9 yıllık zaman zarfında Ak Parti iktidarı ülkeyi yönetiyor. Size sormak isterim, gençlerimiz iş buldu mu? Çalışan, emekli, işçiler hayatından memnun mu? Bu düzenden kimler memnun? Milletin temiz inancını, manevi duygularını sömürenler, etnik kimlikleri siyasete alet edenler, tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatan hortumcular memnun. Onlardan hesap soracağız.

            AKP iktidarına ve Sayın Başbakana sormak istiyorum: Savcıya doğrudan talimat verme yetkisini, 'soruşturmayı durdurun' yetkisini nereden, hangi yasadan alıyorlar? Varsa böyle bir yasa öğrenelim. Böyle bir yasa yoksa niçin savcıya 'soruşturmayı durdurun' diyorlar? Üstelik bir, iki, değil; üç rapor var. 'Durdurun' ne demektir? 'Siz durdurun ben yandaş birisini göndereceğim, o da kapatacak” dedi.

            İkinci bir soru daha soruyorum: Durdurulmasını istediğiniz olayın işini yapan firma kim? Kimin için bunu durdurmak istiyorsunuz? Bunu da bir açıklasınlar, kimdir bu adam? Gücünü nereden alıyor? Bir soruşturmayı durdurma gücünü nereden alıyor bu kişi? Ve Sayın Recep Bey, eğer gerçekten bu konuda halkı bilgilendirmek istiyorsa şunu öğrenmek isterim: Siz eğer gerçekten savcıya yardımcı olacaksanız, soruşturmayı durdurma yerine müfettişler soruşturmaya devam eder, elinizde ek deliller vardır. Götürür savcıya teslim edersiniz. Soruşturmanın gizliliği vardır. Siz soruşturmanın gizliliğine müdahale ediyorsunuz. Dedim ya 'yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış'. Ama yanlış kayaya çarptılar.” CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, üzerine giydiği belediye işçisi önlüğü ile yaptığı konuşmasının ardından halkı selamladıktan sonra Çandır İlçesi'ne hareket etti.

Editör: TE Bilişim