Partiler kongrelerini yapıyor, yeni başkanlar makamına oturuyor ama ne partilerden ne de seçilen şahıslardan Yozgat ve Yozgatlı adına umut verici bir ses gelmiyor. MHP kongresini yaptı, yeni bir isimle halkın karşısına çıkıyor. Kongre sonrası MHP saflarından  da ciddi bir ses gelmedi. Herkes halinden memnun gibi… Ak Parti de kongresini tamamladı. Genel kurulda yaşanan olaylar hepimizi  rahatsız  etti .Neyin kavgasıdır bu? Aklımıza çok şey geliyor ve anlamakta zorlanıyoruz. Sadece el insaf deriz.
Yozgat ve Yozgatlı adına üzülüyoruz. Bu şehrin  ciddi sorunları var. Gençlerimiz işsiz, ekonomimiz sıkıntılı, hayat standardı düşük ve devlet yatırımı yok denecek seviyede. Çalışan insanımızın azlığı, gelir seviyesinin düşüklüğü ve sağlık sorunları Yozgatlıyı sürekli göçe zorluyor. Kimse çıkıp da bu şehrin insanları nereye ve neden göçüyor diye sorgulamıyor. Küçülen şehrimizde kalifiye eleman ve aydınlarımız da bizi terk ediyorlar.
Seviyenin sürekli düştüğü, sivil toplum başkanları  ile derneklerimizin suskun kaldığı şehrimizde ne yazık ki , sorunlarımızı yüksek sesle dile getirenler de kalmadı. Siyasi partiler suskun, iktidar partimiz halinden memnun, sivil toplum başkanları da makamında rahat eee kim duyuracak sesinizi? Sanki herkes halinden memnun ve mutlu gibi…Ooo ne hoş  ne ala? Eee bu şehir niye küçülüyor, bu şehrin insanları nereye, niçin kaçıyor?
Birinci sitemim muhalefet başkanlarına:  Yozgat ta halkı dolaşıp sorunlarını dinlemek ve bu sorunları basın yoluyla kamuoyuna duyurmak bu kadar mı zor Allah aşkına? Sorunsuz bir şehirde mi yaşıyorsunuz? Üzerine ölü toprağı serpilmiş gibiyiz..İkinci sitemim iktidar partisine…Dolaşın esnafı halkın  sorunlarını dinleyin not alın ve bu sorunları yüksek sesle parlamentoda dile getirin. Yetkililerin bürokratlarımızın Yozgat’a sahip çıkmalarını sağlayın… Sadece seçim döneminde değil  her Yozgat’a gelişinizle halkla oturup derlerini  dinleyim..
Üçüncü sitemim Sivil Toplum Örgütü başkanlarına ve dernek başkanlarınadır. Ses verin Allah aşkına yahu bu şehrin gözü kulağı ve dili olun.. Suskunluğunuza pes doğrusu!. Duyarlı bir basınımız var, basın camiasında dostlarımız var onlara açıklama yapın. Her ay her hafta basın toplantısıyla Yozgat ve Yozgatlının sorunlarını gündeme getirin..Bunu istiyoruz sizlerden..Hayır, asla devletin polisine askerine hakaret ederek sorunlarınızı  açın demeyiz.Böylesine bir ihanet bize yakışmaz. Ama yüksek sesle bu şehrin sorunlarını anlatmak da yasak değil yaa..
AK Parti’ye de sitemimiz var: Cumhuriyet Meydanına çıkıp sizin fahri başkanınızız diyenler beşinci milletvekiliniz biziz diyenler nerede? Hani yatırım? Hani iş sahası?  Hani devlet desteği? Desteklerin olmadığını  söylemek vicdansızlık olur ama,, yetersizliğinden söz ediyoruz. Doğu illerinden geri kalan bir ilin sorunlarını ele alın diyoruz. Göç eden,  şehrinden kaçan bu insanların derlerini sorunlarını dinleyim ve çözüm üretin diyoruz. 
Bir sitemimiz daha var? Kimse kırılmasın zülfü-Yare dokunsak da:” Kral Çıplak” diyenlerdeniz. Bu şehrin hiç şansı yok mu?..Yıllarca bu şehrin insanlarına “Cezalı şehir “ uydurmacasını yutturdunuz. Şimdi bari sesiniz soluğunuz çıksın..Yozgat’a maharetli çalışkan, tuttuğunu koparan yöneticiler yollayın; zoraki seçtirdiğiniz insanların ufku açık olsun, kaprislerine bizi boğdurmayın.. Bu şehrin kaderini ve ufkunu değiştirecek insanlara ihtiyacımız var. Şehrimize gelen yabancılardan utanıyoruz. Köhne ve köy konumunda bir şehirde yaşamak istemiyoruz…
Zülf-ü Yare de dokunsak Yozgat’ın gerçeklerini dile getirmeye devam edeceğiz..O makamlar kimseye baki kalmaz. Kimse böbürlenmesin Yüce Allahın nasip ettiği ve milletin söz verdiği kadar o makamlardasınızdır. “Gök Kubbede Hoş Bir Seda” bırakacak olanlara selam olsun…