T.C. YOZGAT İCRA DAİRESİ 2018/27271 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

İlan Kodu #624
Tür Resmi İlanlar
İlan Sahibi / Firma
Şehir/Eyalet Şahbuz
İlan Tarihi 02.04.2023

T.C.

YOZGAT

İCRA DAİRESİ

2018/27271 ESAS

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri                    : Bilirkişi raporunda "Taşınmaz Yozgat ? Merkez ilçede olup, tapu kaydında Yenicami Mahallesi 2. Mıntıka 75 ada, 161 nolu parsel üzerinde bulunan apartmanın 1. katında bulunan 7 nolu bağımsız bölüm olarak kayıtlı ofis ve işyeridir. Parsel şehir merkezinin 1920 metre doğu kısmında bulunmaktadır. Esentepe trafik ışıklarının 100 metre güney kısmında, Emniyet Müdürlüğü binasının 75 metre batısında, KYK erkek yurdunun 100 metre kuzeyinde ve Erdemler Ekmek Fabrikasının yanında bulunmaktadır.Dükkanların üzerinde bulunmakta olup, kuzeye cephelidir. 1 oda, 1 salon ve banyo+wc den oluşmaktadır. Toplam 45 m² alana sahiptir. Yeni yapılmış taze binadır. Odalar alçı sıvalı ve saten boyalıdır. Zeminler laminat parke kaplamalıdır. Banyo+wc kısmı ortak olup, zemin ve duvarlar komple seramik kaplamalıdır. Mesken doğalgazlı ve kombili bireysel ısıtmalı kaloriferlidir. İç kısımda mutfak olmayıp, salon kısmında küçük bir mutfak dolabı ve tezgahı bulunmaktadır. Binada asansör yoktur. Dış cephe ısı yalıtımı yapılmıştır. Apartmanda yapı kullanma ruhsatı alınmamış olup, kayıtlarda halen inşaat gözükmektedir. Parsel elektrik, su, telefon ve bütün altyapı hizmetlerinin tamamından faydalanmaktadır. Ulaşım problemi yoktur. İmar planında E:1,00 - Hmax: 9,50 konut ve ticaret alanı olarak kayıtlıdır. Parselin yola veya yeşil sahaya giden kısmı yoktur. Dava konusu taşınmazların günümüz şartlarında serbest piyasa koşullarında da değerinin 112.000,00 TL(Yüzonikibin Türk Lirası) edeceği kanati ile"denilmektedir.

Yüzölçümü                    : 45 m2Arsa Payı     : 44/852

İmar Durumu               : İmar planında E:1,00 - Hmax: 9,50 konut ve ticaret alanı olarak kayıtlıdır

Kıymeti                        : 112.000,00 TL

KDV Oranı                  : %8 (Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile iş yeri teslimlerinde KDV oranı 31.12.2019 Tarihine kadar %8 olarak belirlendiğinden KDV oranı %8 olarak belirlenmiştir. İş bu kararın tüm katılımcılara tebliğ yerine kaimine.)

Kaydındaki Şerhler     : Tapu kaydındaki gibidir

1. Satış Günü               : 19/09/2019 günü 11:30 - 11:35 arası

2. Satış Günü               : 15/10/2019 günü 11:30 - 11:35 arası

Elektronik Ortamda Teklif Başlangıç ve Bitiş Tarihi:Birinci Artırma İçin 30/08/2019 - 18/09/2019 İkinci Artırma İçin : 24/09/2019 - 14/10/2019

Satış Yeri                      : Yozgat Adliyesi İcra Dairesi Satış Bürosu Yanı Müzayede Salonu Merkez Yozgat

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

             Satış şartları :

             1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

             2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

             3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

             4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

             5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

             6- İİK 'nun 127. maddesi uyarınca, ilanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve tasınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması halinde, varsa adres kayıt sistemindeki adresleri tebligat adresleri olarak kabul edilir. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satıs ilanı tebligat yerine geçer.

             7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/27271 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.29/06/2019

Hafzullah YALÇIN

İcra Müdür Yardımcısı

116527

Geri Dön