Bir yılı geride bırakırken, seçim yasakları da kalktı. Hareketli günler beklerken, değişen pek bir şey olmadı. Dünden bugüne aynı hava esmeye devam ediyor.
AK Parti'den Kazım Arslan, MHP'den Uğur Bektaş, CHP'den Selahattin Koştan, Saadet Partisi'nden Mustafa Canbolat, Bağımsız Bekir Korkmaz adaylıklarını ilan eden isimler oldu.
Bu isimlere yeni isimler dahil olur mu? Bu konuda rivayetler çok ve farklı. Bu saatten sonra yeni isimlerin dahil olması, yarışa dahil olma ihtimalini fazla etkilemeyecek gibi görünüyor...
Bu günden bakıldığında, karar veren seçmenden daha fazlası kararsızlıklarını koruyor. Bu kararsız seçmeni kim nasıl etkiler, zaman içerisinde göreceğiz. Kararını vermiş seçmenden çok kararsızların oyları seçimin kaderini belirleyeceği kesin olmasına karşın, ülke gündemindeki gelişmeler kararlı, kararsız seçmenin önemli bölümünü etkileyip, kafaları karıştırdığı da gözlemleniyor.
İstanbul merkezli, istifa eden üç bakanın oğlunun isminin de karıştığı yolsuzluk iddiaları sonrasında, köşeye sıkışmış, oy kaybı yaşamış gibi görünen iktidar partisinin, ''Hayır, bu yolsuzluk değil, paralel devletin, dış güçlerin operasyonudur!'' şeklindeki söylemleri kabul görüyor gibi. Bu söylemler karşısında, halka, seçmene yönelik daha ayakları yere basar açıklamaları ortaya koyamayan, sesini bir şekilde duyuramayan muhalefetin, iddiaların ortaya atıldığı günle bugün arasında ciddi oranda kayıp verdiği gerçeğini de dikkate almak gerekir.
Yerel seçimlerin genel havadan uzak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Zaman içerisinde de bu inancımı paylaştığım olmuştur. Ancak, genel hava özellikle yerele yansıtılmak suretiyle yapılmak istenilen siyaset seçmen bazında daha fazla ilgi görüyor. Bu ilgi karşısında adayların söylemleri yetersiz görünüyor.
Yolsuzluk iddialarının doğru veya yanlış çıkmasının elbette Yozgat'a da yansımaları olacaktır. Ancak, bu yansımaların fazla bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Buna karşılık, adayların ortaya koyacakları Yozgat'a yönelik hizmet sunumlarının daha önemli olduğunu, bunların tartışılması gerektiğine inanıyorum. Adayların görevi devralmaları halinde yapmayı planladıkları yatırım ve hizmetler, Yozgat'ın kaderinde, geleceğinde daha etkili rol oynayacaktır. Bugün tartışmayıp, doğrusunu yanlışını ortaya koymadığımız projeleri yarın takip etme şansını da bulamayız. Yapılan, hazırlanan her proje Yozgat içindir.Bu projelerin hepsinin doğru olduğu, iyi bir proje olduğu düşünülmesi de başka bir yanlışı ortaya koyar. O nedenle, adayların yapmak istediklerinin iyi değerlendirilip, karşılaşıldığında da yanlışın ortaya konulması gerekir.
Bugün Yozgat'ta en fazla imar konusundan şikayet edilmektedir. Aslına bakarsanız, bu konuda kimsenin şikayet etmeye hakkı yoktur. İmar tadilatı yapılıp, askıya çıkartıldığında iyi bir inceleme yapılıp, gerekli itirazlar yapılmış olsaydı, bugün imar konusunda sıkıntıdan söz etmezdik. Yarın da etmemek için aman dikkat!..