Cemaat camide namaz kılarken sonradan gelen bir adam hemen tekbir alıp ayakta başlamış okumaya ”Ettahıyatü lillahi vassalavati…..” diye..
Yanında namaz kılan adam sırtına vurmuş.. “
-Oturunca ne okuyacaksın?...
Memleketimizde bir yeşil katlimı yaşanıyor. Meyveler kurumuş, bağlar sökülmüş, dere ve öz kenarlarndaki kavak ve söğütlerin yarısı yok olmuş, bostanlıklar, bahçelikler tarla olmuş..
Biz gelecek kuşaklara ne bırakacağız. Yaşanmaya elverişli mekanlarımızı bu kadar hor kullanmaya hakkımız varmı bilinmez ama bir temellik rehavetine kapılınış, geleceğimizi düşünmeden gidiyoruz.
Ülkemiz nüfusunun farklı coğrafyalardan gelip, belirli yerlerde yoğunlaşması işsizliğin ve bölgesel yoklukların bir göstergesidir.
Zaten böyle olmasaydı göç olmazdı. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk “Milli ekonominin temeli tarımdır, ziraatir “ demiş.
Geleceği en iyi gören donanımlı bir liderin bu sözü güncelliğini bundan yüz yıl önce söylemesine rağmen 100 yıl sonrada koruyacak gibi görünüyor.
Dünya milletlerini tehdit eden kuraklık, susuzluk, teknolojik kirlenme, atmosfer olayları bitki örtülerine zarar verdiğimizden toprak dokusunun bozulmasına neden olmaktadır.
Diyorumki, mevcut hükümet ve bundan sonraki hükümetler ulusal bir karara imza atarak atıl topraklarımızı ormanlarla donatsalar, bakımı ve dikimini mevcut işsizlerimize vererek hem onlara sosyal bir güvence sağlasalar, hemde onurlu bir yaşam için gerekli ödenek tahsis etseler.
Yer altı ve yerüstü kaynaklarımızı faaliyete geçirip geleceğe ümitle bakmamızı sağlasalar.
Bugün Avrupa, Asya, Afrika ve diğerleri sorumsuzca doğal güzelliklerini yok edip ağaç katliamları yapmaktalar. Onların durumuna düşmeyip en erken tedbiri biz alsak..
Dağlarımızı, dere ve ırmak kenarlarımızı, atıl topraklarımızı belirli parsellerle insanlarımıza tahsis edip, yetişdirdiği ağaç kadar, güzelleştirdiği alan kadar ücretlendirerek hem bir istihdam kapısı açsak, hem de milletimize ve devletimize kazandırsak..
Havası temiz, insanları canlı, ormanları, kaynakları, suları bol, tüm canlıları mutlu ve umut dolu bir Türkiye dileklerimle arz ederim…