Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin başarılı isimlerinden KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Saydam ve ekibi, hastane bünyesinde ilk defa sinüzitli hastalara, kanama ve tampon gerektirmeyen ‘Balon Sinoplasti’ ameliyatını başarıyla gerçekleştirdi. Ameliyat sonrası hastalar, yıllardır süre gelen sinüzit hastalığından kısa sürede, üstelik cerrahi bir müdahale olmadan kurtulmanın rahatlığını yaşadıklarını söylediler.
KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Saydam, kronik sinüs cerrahi ameliyatlarının rutin olarak yapılan ameliyat türü olduğunu belirterek, yeni bir sistem Balon Sinoplasti tekniği ile ilk defa hastane bünyesinde bir ameliyat gerçekleştirdiklerini söyledi.
Saydam, klasik sinüs ameliyatlarında sinüslerin boşaldığı kanalların genişlemesi için doku çıkarıldığına dikkat çekti.
Balon sinoplasti tekniğinde doku çıkarma gibi cerrahi bir müdahale olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Saydam; “Yeni sistemle genişleyebilen bir balonu sinüslerin boşaldığı kanalların içinde şişirerek bu kanalın genişlemesini temin edildi. Bu şekilde de intihabın boşaltılması sağlanıyor.
Doku çıkartma olmadığı için hastaların ameliyat sonrası çok daha rahat oluyorlar. Cerrahi olarak o bölgeye zarar vermediğimiz için açılan ya da genişletilen damarın tekrar daralması ihtimali çok daha düşük oluyor” dedi.
Balon Sinoplasti sisteminin kronik sinüs vakalarında çok daha rahatlıkla uygulanabilecek Türkiye için de yeni bir yöntem olduğunu kaydeden Prof. Dr. Levent Saydam, ameliyatın sadece birkaç  hastane yapıldığına dikkat çekti.
Saydam, Bozok Üniversitesi KBB Ünitesi’nin sinüzit ameliyatlarında artık bir merkez olduğunu kaydetti.
Saydam; “Yaklaşık 20 dakika süren operasyonla hastalar eski sağlığına  kavuşuyor. Tabi bu  olgu kendine has koşullarına göre değişir. Daha kısa daha uzun olabilir ama ortalama süre budur. Tüm hastalarımıza şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.
Balon Sinoplasti Ameliyatı, Araştırma ve Uyulama Hastanesi KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Saydam başkanlığındaki Yrd. Doç. Dr. Mahmut Özkırış ve Araştırma görevlileri İbrahim Akın ile Reha Aydın’dan oluşan ekip tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim