Ziyarette, akademik ve idari personel ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar, okulların fiziki ve genel durumunu yerinde inceledi. Şefaatli Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mercan Arıtürk, ve Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu  Doç. Dr. Mustafa Kocakaya’dan bilgiler aldı.

Şefaatli ve Boğazlıyan MYO’ya ziyaret3

Özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün karşılanması açısından meslek yüksekokullarının çok önemli bir rol üstlendiğini belirten Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar, “Hedefimiz ara eleman değil aranan eleman niteliği taşıyan,  ihtiyaç duyulan, kaliteli ve iyi eğitim almış ara eleman yetiştirmek istiyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren Üniversite-Sanayi iş birliğine önem vermeye gayret ediyoruz. Yapmış olduğumuz görüşmelerde sektörün nasıl eleman istediği ve öğrencilerimizi daha iyi şekilde yetiştirmemiz konusunda görüş alışverişlerinde bulunuyoruz. Üretken, yüksek donanımlı teknik bilgi ve becerilere sahip aranan elemanlar yetiştirmesi açısından meslek yüksekokullarımızı önemsiyoruz. Bölgenin önceliklerine göre meslek yüksekokullarımızda  bölümler açarak sektörün ihtiyaçlarına uygun ara eleman yetiştirmek konusunda kararlıyız.  İlçelerdeki okullarımıza yönelik ziyaretlerimiz belirli  aralıklarla devam edecek" diye konuştu.

Yeni eğitim modeli Çekerek'te anlatıldı Yeni eğitim modeli Çekerek'te anlatıldı

Şefaatli ve Boğazlıyan MYO’ya ziyaret

Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar ilçe ziyaretleri kapsamında Şefaatli İlçe Kaymakamı Yusuf  Ilıca ve Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ı makamında ziyaret etti.

Şefaatli ve Boğazlıyan MYO’ya ziyaret2

Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar, Cumhuriyet'in 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında Şefaatli ilçesinde ilçe protokolü ve Üniversite Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin de katılımı ile düzenlenen fidan dikimi etkinliğine de katıldı. (Yasin Nazım Kayhan)

Kaynak: İleri Gazetesi